
סלט פאטוש
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לפיתות:
4 פיתות, רצוי לא טריות
2 כפות תבלין זעתר־שומשום
1 כפית מחוקה מלח
4 כפות שמן זית
לסלט:
4 מלפפונים בינוניים
1 בצל סגול, בינוני
כ־20 עגבניות שרי, מכל זן
אפשרות: 1/2 פלפל חריף, חתוך לעיגולים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 שן שום, כתושה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית תבלין זעתר־שומשום
1/2 כפית פלפל שחור טחון
250 גרם גבינה בולגרית או פטה, מגוררת
1/4 כוס שמן זית
5-4 כפות מיץ לימון
ההכנה
1. הפיתות: מחממים את התנור ל־200 מעלות במצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מפרידים כל פיתה לשני עיגולים וחותכים אותם למרובעים בגודל כ־3X3 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב, לציפוי הפיתות. מפזרים את חלקי הפיתות בתבנית, בשכבה אחידה.
3. קולים כ־10 דקות, הופכים וקולים כ־5 דקות נוספות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון מלא (אפשר להכין עד 4 ימים מראש ולשמור בקופסה סגורה).
4. הסלט: קוצצים את המלפפונים ואת הבצל, חוצים את עגבניות השרי ומעבירים לקערה. אם רוצים, מוסיפים גם את הפלפל החריף. מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והתבלינים. מערבבים (אפשר להכין עד 5-4 שעות לפני הארוחה).
5. ההגשה: מוסיפים לסלט את הגבינה ואת ריבועי הפיתה, יוצקים את שמן הזית והלימון ומערבבים. מחלקים למנות ומגישים.








