
מרק עוף וירקות, הגרסה האסייתית
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לציר המרק:
1/2 2 ליטרים (10 כוסות) מים
1/2 כף שמן שומשום
5 שוקי עוף
1 שן שום, קלופה
2 גזרים, קלופים וחתוכים גס
1 כרשה, החלק הלבן בלבד, חתוכה גס
1 בצל, קלוף וחצוי
1 כף ג'ינג'ר מגורר
1 כוכב אניס
1 קישוא, פרוס גס
1 כוס פטריות שמפיניון מיובשות (או כל פטרייה מיובשת אחרת)
מלח, פלפל לבן
להגשה:
1 גזר, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1 חבילה פטריות שימג'י
כ־10 יחידות תירס גמדי, חצויות לאורך
10 דפי אורז + מים חמים
1/2 ליים או לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
מרק עוף וירקות, הגרסה האסייתית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bj73n8juxgההכנה
1. הציר: שמים את כל מרכיביו בסיר, מביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה על להבה בינונית. מסננים את הציר במסננת דקה, לקבלת מרק צלול. אם רוצים, שומרים בתוכו את הפטריות להגשה במנה המוכנה (אפשר להכין את הציר עד יומיים מראש ולשמור במקרר).
2. ההגשה: מחממים את המרק כחצי שעה לפני ההגשה. מסירים מהכיריים, מכניסים את כל הירקות החתוכים ומשהים להתרככות ולספיגת טעמים. אם צריך, מחממים שוב לפני ההגשה.
3. מכינים צלחת מתאימה עם מים חמים וטובלים בהם את דפי האורז לריכוך (כ־3 שניות). חותכים כל דף לארבע (אין צורך להקפיד על חיתוך מדויק).
4. מניחים בכל קערת הגשה מדפי האורז ויוצקים עליהם את המרק עם הירקות. סוחטים מעט מיץ מהליים (או הלימון) ומגישים חם.








