עוגת התפוחים היפה הזו תשמח רגישים לגלוטן, אורחים בפסח שכבר נמאס להם מקמח מצה ועוגיות קוקוס, וגם אתכם - בכל יום אקראי בשנה (בתנאי, כמובן, שאתם אוהבים תפוחי עץ, קרמל ושקדים קלויים). היא מזכירה מאוד את הפאי הקלאסי, המתכון הראשון שמלמדים בדרך כלל בשיעור המוקדש לעוגות פאי וטארטים בקורסי הקונדיטוריה מסביב לעולם (לרוב דווקא בגרסה עם אגסים). קרם השקדים האפוי אהוב עליי מאוד, אבל פחות אהובה עליי מלאכת הכנת הקלתית. כאן ויתרתי עליה, ולא רק מטעמי פינוי זמן לצפייה בנטפליקס, אלא גם כי הפריכות של הבצק לא חסרה (אני מחליפה אותה בקראנץ' של המון שקדים פרוסים שאני מפזרת מלמעלה לפני האפייה).
כדי שהפאי יהיה יציב מחוץ לתבנית ומתאים לחיתוך בלי תמיכת הקלתית, הסמכתי את שכבת השקדים בעוד שקדים טחונים, שמתנהגים ממש כמו קמח בכמויות האלה ומייצבים את המרקם. עשיתי לכם חשק דווקא לאגסים? אפשר להחליף את התפוחים באגסים משומרים (ואז אין צורך לקרמל אותם. רק חותכים לרבעים ומסדרים על גבי הקרם).
לאשה
כשר
חלבי
זמן הכנה
25 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
לאשה
(צילום: שניר (סופגי) גואטה, סגנון: יעל גונן)
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
לשכבת התפוחים ולזיגוג:
4 תפוחים (לא משנה מאיזה סוג)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3 כפות מים
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
לשכבת השקדים:
150 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים (גודל L)
3 כוסות שקדים טחונים (300 גרם)
לקישוט:
1/2 כוס שקדים פרוסים (50 גרם)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מכינים את התפוחים: מקלפים, מסירים את הליבה וחותכים לרבעים.
2. מחממים על האש סיר רחב וריק. מפזרים 1/2 כוס סוכר בתחתית הסיר. מטפטפים מים להרטבת הסוכר, ומערבבים קצת. מחממים לרתיחה וממשיכים לבשל כ־3 דקות על אש גבוהה, להתאדות המים ולהזהבת הסוכר לקרמל בצבע כתום. לא מערבבים בכלל אחרי שהסוכר נמס והתערובת רותחת - מותר רק להטות את הסיר בזהירות מצד לצד כדי לוודא המסה אחידה.
3. מוסיפים בזהירות 50 גרם חמאה (מרחיקים את הפנים מהסיר כי הקרמל הרותח משפריץ). מחכים להמסת החמאה ומערבבים בזהירות לאיחוד. מוסיפים את רבעי התפוחים ומערבבים. מבשלים 5 דקות על אש גבוהה, תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים חלקית ומקבלים צבע קרמלי. מצננים.
4. מכינים את שכבת השקדים, מרכיבים ואופים: מחממים תנור ל־180 מעלות.
5. מערבבים בקערה את כל חומרי שכבת השקדים לתערובת קרמית אחידה. מורחים בתחתית תבנית פאי משומנת.
6. מסדרים בעדינות את רבעי התפוחים, בלי הנוזלים (שומרים את הרוטב שנשאר בסיר, בנפרד, לזיגוג הפאי אחרי האפייה), מעל שכבת השקדים. לא לוחצים על התפוחים ולא מטביעים אותם - בזמן האפייה הבלילה תתפח ותעטוף אותם מסביב.
7. מפזרים שקדים פרוסים לקישוט מעל שכבת התפוחים.
8. אופים 35 דקות, עד השחמה.
9. מברישים ברוטב התפוחים שנשאר, לזיגוג. מגישים מיד או שומרים במקרר.