סבתא שלי, סבתא סוזי, היא מהבשלניות המדהימות שאני מכירה. כל השנים היא מכינה מנות מרשימות מהמטבח התוניסאי (שעד היום אני לא מצליחה לבטא את השם שלהן), אבל בראש השנה הצליחו להתגנב לשולחן שתי מנות לא תוניסאיות, שהפכו להיות סמל החג אצלנו - סלמון ברוטב מנגו וחלה עגולה וחגיגית. אחרי שנים, הגיע הזמן להעביר את השרביט ואני קיבלתי את המשימה להכין אותן, וקיבלתי מסבתא את המתכונים. אז זה המתכון שלנו לדג בראש השנה, מאוד טעים ופשוט להכנה. אצלנו מכינים אותו מנתח סלמון שלם ומרשים ומקשטים ב"קשקשי" פקאן להגשה חגיגית.
שנזכה בשנה החדשה ליהנות מהדרך, מהיומיום, מהצלחות קטנות.

לראש השנה: סלמון במנגו ופקאן
(צילום: אריאל בן חמו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
דג סלמון שלם ונקי או 6 נתחי פילה סלמון
2 מנגו, קלופים וחתוכים לקוביות
אגוזי פקאן
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
לרוטב:
1/3 כוס שמן זית
1 כפית מלח אטלנטי
4 שיני שום, כתושות
2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
3 כפיות דבש
:
:רשימת קניות עבור המתכון
סלמון במנגו ואגוזים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjl2an700leההכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
2. מניחים את פילה הדג בתבנית ומורחים עליו את הרוטב. מסדרים עליו את קוביות המנגו ואת הפקאנים (אם יש זמן, מעבירים למקרר לכמה שעות - זה לא חובה, אבל זה משדרג טעמים).
3. מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
4. אופים את הסלמון 20-15 דקות או עד שהוא מתחיל להפריש חומר לבן ומשנה מעט את צבעו. מוציאים ומגישים.
אריאל בן חמו היא מתכונאית ובעלת הבלוג "בריאלי". אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף








