עוגיות נפוליטנה קרויות על שם הגלידה המפורסמת של העיר האיטלקית נאפולי, המגיעה בטעמי דובדבן, שוקולד ופיסטוק. חוץ מלזלול אותן כמו שהן, העוגיות האלה ייראו נהדר כשהן נעוצות במנת גלידה או מפוררות בפירורים גסים על עוגת יום הולדת.

עוגיות נפוליטנה
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
350
גרם
קמח (1/2 2 כוסות)
100
גרם
אבקת סוכר (שקיק)
10
גרם
סוכר וניל (שקיק)
2.5
גרם
אבקת אפייה (1/2 כפית)
5
גרם
מלח (כפית)
200
גרם
חמאה רכה
1
ביצה בגודל M או L
לשכבת הפיסטוק:
1
טיפת
צבע ג'ל ירוק
1
כף
מחוקה פיסטוקים טבעיים קצוצים
לשכבת הדובדבן :
1
טיפת
צבע מאכל ג'ל אדום
1
כף
דובדבנים מסוכרים או תותים מיובשים קצוצים
לשכבת השוקולד:
10
גרם
אבקת קקאו (2 כפיות)
1
כף
אבקת סוכר
15
מ"ל
מים (כף)
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות נפוליטנה פריכות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkc0qsbaygההכנה (כ־50 עוגיות)
1. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, אבקת הסוכר, סוכר הווניל, אבקת האפייה והמלח, ומעבדים לאיחוד. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם הוא יבש ופירורי מוסיפים 2-1 כפות מים. עוצרים.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה. מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.
3. השכבות: משטחים מעט את אחד מרבעי הבצק, מטפטפים במרכזו את צבע המאכל הירוק, מניחים את הפיסטוקים ואוספים את הבצק לכדור. מחזירים את הבצק למעבד המזון ומעבדים עד שהוא הופך לירוק. מכינים באותו האופן גם את שכבת הדובדבן ואת שכבת השוקולד. את החלק הרביעי משאירים כפי שהוא. עוטפים כל אחד מחלקי הבצק בניילון נצמד ומאחסנים 30-20 דקות במקרר.
4. מוציאים את חלקי הבצק למשטח העבודה ומסירים את הניילון. מגלגלים כל אחד מהם לגליל בקוטר כ־3 ס"מ, כך שיתקבלו ארבעה גלילים בגודל זהה. מועכים מעט את הגלילים כך שיקבלו צורת תיבה, עם צלעות ישרות, ומצמידים אותם זה לזה כך שייווצר מלבן. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים כ־30 דקות במקפיא.
5. מחממים את התנור ל־160 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
6. מוציאים את מלבן הבצק מהמקפיא ומסירים את הניילון. פורסים, בסכין חדה, לפרוסות בעובי כ־4 מ"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית במרווחים של כ־1/2 1 ס"מ ביניהן.
7. אופים 17-15 דקות, עד ששולי העוגיות והתחתית מזהיבים קלות. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודשיים במקפיא








