טיפ: המתכון מתאים לניצול פירות עייפים או מוקפאים.

חיתוכיות סוף הקיץ
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק ולפירורים:
2 כוסות (280 גרם) קמח
5 כפות (50 גרם) שקדים טחונים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
185 גרם חמאה, רכה
1/3 כוס שקדים קצוצים
1 כפית רוזמרין קצוץ (טרי או יבש) או 1/2 כפית קינמון טחון
לשכבת הפירות:
6 כוסות קוביות פרי (למשל: 3 אפרסקים, 3 שזיפים, 2 תפוחים)
2 כפות מיץ לימון
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כף קורנפלור
להגשה: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
חיתוכיות סוף הקיץ עם פירות ושקדים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkc11p1dhxeההכנה
1. הבצק והפירורים: שמים בקערת מעבד המזון (או המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפייה, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים קצרות לתערובת. מוסיפים את החמאה ומעבדים, עד שמתקבלים גושים או פירורים של בצק.
2. מעבירים 2/3 מהבצק לתבנית בגודל 20X30 ס"מ. משטחים אותו לשכבה אחידה. ל־1/3 הנותר מוסיפים את השקדים ואת הרוזמרין (או הקינמון) ומערבבים בעדינות או ממוללים בידיים. מאחסנים את התבנית ואת פירורי הבצק במקפיא 30 דקות לפחות (עד יום).
3. בינתיים מכינים את הפירות: שמים בסיר את קוביות הפרי, מיץ הלימון וקליפתו, הסוכר והווניל, מכסים ומביאים לרתיחה. מסירים את המכסה ומבשלים עוד כ־10 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם והשגחה, עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מבשלים עוד כ־2 דקות, עד שתכולת הסיר מסמיכה. מסירים מהכיריים ומועכים קלות (בעזרת מזלג, כף או מועך פירה). מניחים לצינון.
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
5. הרכבת המאפה: מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים עליה את מחית הפירות. מפוררים ומפזרים עליה את יתרת הבצק.
6. אופים כ־30 דקות, עד שפירורי הבצק מתייבשים ומזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
7. בוזקים אבקת סוכר. חותכים את המאפה למרובעים. מגישים.
- איך שומרים: עד שבוע במקרר או עד חודשיים במקפיא
פורסם לראשונה: 09:02, 10.10.25








