
פשטידת תפוחי אדמה במחבת
(צילום: שרית גופן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מחבת בקוטר 26-24 ס"מ
15
תפוחי אדמה קטנים, קלופים
מלח
15
גרם
חמאה
500
מ"ל
שמנת לבישול או להקצפה (2 מכלים)
150
גרם
גבינה קשה מגוררת (כמו קשקבל, גאודה, גרוייר ואחרות)
150
גרם
גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
1
כוס
בצל ירוק קצוץ
2
שיני שום, קלופות וכתושות
3
ביצים
100
גרם
קמח שקדים (1 כוס)
70
גרם
קמח (1/2 כוס)
10
גרם
אבקת אפייה (1 שקיק)
פלפל לבן
:רשימת קניות עבור המתכון
פשטידת תפוחי אדמה צרפתית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkfqmtvc1xההכנה:
1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, יוצקים מים עד כיסוי ומוסיפים כפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים בנעיצת מזלג). מעבירים את תפוחי האדמה למסננת ומצננים כ־10 דקות.
2. מניחים את החמאה במחבת וממיסים על להבה בינונית. מוסיפים את תפוחי האדמה השלמים ומטגנים אותם כ־5 דקות מכל צד.
3. במקביל יוצקים לקערה גדולה את השמנת, מוסיפים את הגבינות, הבצל הירוק, השום והביצים וטורפים היטב לבלילה אחידה. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל ומערבבים.
4. יוצקים את הבלילה על תפוחי האדמה בעדינות, כך שתכסה אותם. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ביותר ומבשלים כ־40 דקות (אין צורך להפוך), עד שהפשטידה יציבה גם במרכזה. מסירים מהכיריים.
5. מעבירים את הפשטידה לצלחת. מגישים חם או קר.
- איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
- טיפ: אם הפשטידה מוגשת כמנה עיקרית, היא תספיק ל־5-4 אנשים.
- טיפ: מעדיפים תנור? אין בעיה: עקבו אחר ההוראות ובמקום לבשל במחבת, אפו בתבנית משומנת, 35–40 דקות בתנור שחומם ל־170 מעלות.