עוגיות מטוגנות
כשר
חלבי
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
280 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
7
עוגיות מטוגנות
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
מצרכים
20
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
50 גרם חמאה או מרגרינה, מומסת
2 חלמונים, בטמפרטורת החדר
3/4 גביע (150 מ"ל) שמנת חמוצה, בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
שמן לטיגון עמוק
לציפוי: סוכר (ואפשר להוסיף לו קינמון)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. שמים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכזו. יוצקים פנימה את החמאה (או המרגרינה), מוסיפים את החלמונים, השמנת והמלח ולשים 2-1 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים את הבצק לשני חלקים, עוטפים כל חלק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־3 שעות.
2. מקמחים משטח עבודה במעט קמח ומניחים עליו חלק אחד של הבצק. מרדדים לעלה מלבני דק בעובי 3 מ"מ. מרדדים כך גם את העלה השני. מניחים את העלים זה על זה, ומרדדים את שניהם ביחד לעלה דק בעובי כ־2 מ"מ. חותכים בעזרת סכין חד או בגלגלת פיצה רצועות ברוחב כ־2 ס"מ ובאורך 12 ס"מ (או 6 ס"מ, לעוגיות קצרות יותר).
3. מחממים את השמן לחום בינוני (בודקים: אם מכניסים קצה של כף עץ ומיד נוצרות סביבה בועות – השמן חם). בינתיים, מפזרים בצלחת את הסוכר שמיועד לציפוי ומניחים בצד.
4. מטגנים כרבע מכמות רצועות הבצק, כ־2 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות. מוציאים בכף מחוררת, מנערים בזהירות מעודפי שמן ומעבירים לצלחת הסוכר, לציפוי. מכינים כך את כל הכמות. מגישים.