חזרתי לא מזמן מירח הדבש שלי במקסיקו. היה מופלא. היה כל מה שרציתי ודמיינתי, כולל קוקטיילים על החוף ועל שפת הבריכה והרבה גוואקמולה, טאקוס וכמובן, סביצ'ה.
שמתי לב שהסביצ'ה במקסיקו קצת שונה מזה שפוגשים בארץ. אצלנו מגישים הרבה פעמים את הדג כשהוא ממש נא, ובמקסיקו כובשים אותו קצת יותר וזה נהדר. השיטה היא פשוט לתת לדג לשהות במיץ הליים המתובל בזמן שקוצצים את הירקות שתכף יצטרפו אליו.
אז הנה סביצ'ה מקסיקני כמו שצריך, שמתאים בול לעכשיו, לקיץ. מקווה שתתחברו אליו, בעיניי הוא מושלם.
טיפים:
- כל דג יתאים להכנת המנה: דג לבן (אני השתמשתי בבר ים) וגם סלמון או טונה.
- את המנה המוכנה אפשר לשמור 4–5 שעות במקרר.
לאשה משפיעניות אוכל ליאור משיח סביצ'ה כמו במקסיקו
(צפו בווידאו )

סביצ'ה כמו במקסיקו
(צילום: ליאור משיח)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 בצל סגול, חתוך לחצאי טבעות דקות
2 יחידות ליים (או לימון) – קליפה מגוררת + מיץ סחוט
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
300 גרם פילה דג טרי, בלי העור
2 שיני שום
1 פלפל חריף חלפיניו
כ־8 יחידות (200 גרם) עגבניות שרי
1 מלפפון
1 אבוקדו בשל
1/2 זר פטרוזיליה או כוסברה
1 כף שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
סביצ'ה כמו במקסיקו
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkkwqpoulxההכנה
1. שמים בקערה את פרוסות הבצל, את מיץ הליים וקליפתו, מלח ופלפל ומערבבים. מניחים ל־10 דקות.
2. קוצצים גס את הדג ומוסיפים לקערה. קוצצים דק את השום והחלפיניו (נקי מגרעינים, אלא אם אתם רוצים להוסיף חריפות) ומוסיפים. מערבבים ומניחים לכבישה במשך כ־10 דקות (או למשך הזמן שייקח לכם לקצוץ את הירקות).
3. קוצצים דק את עגבניות השרי, המלפפון, האבוקדו והפטרוזיליה (או הכוסברה). מוסיפים אותם לקערה ומערבבים. טועמים ומתקנים טעמים לפי הצורך.
4. מוסיפים שמן זית ומגישים, אפשר עם טורטייה צ'יפס. בתיאבון!
ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"









