יתאימו להכנת המנה סלמון ודגים לבנים (לברק, דניס, בס או קרפיון). הצ'אטני הוא תוספת בוסט ירוק, רענן וחריף (תחליטו אתם עד כמה חריף), והיוגורט הקריר מאזן אותו. לא רוצים לטגן? אפשר גם לאפות את הקציצות, לאחר שהוברשו היטב בשמן זית, בתנור שחומם מראש ל־220 מעלות.

קציצות דגים עם צ'אטני נענע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לקציצות:
3-4
ענפי בצל ירוק
1
כוס
עלי פטרוזיליה
1
כוס
עלי כוסברה
1/4
כוס
עלי נענע
10
גרם
קליפת לימון מגוררת
1 כף
10
גרם
פלפל חריף קצוץ
אפשרות: 1 כף
1/4
כפית
פלפל שחור
5
גרם
מלח
1 כפית
600-700
גרם
פילה דג טרי או מופשר
לצ'אטני:
2
כוסות
עלי כוסברה
2
כוסות
עלי נענע
3/4
כוס
בצל ירוק, החלק הירוק בלבד
2
כפות
ג'ינג'ר טרי קצוץ
1/2
פלפל חריף, נקי מגרעינים
אפשרות
60
מ"ל
מיץ לימון
1/2 כוס
60
מ"ל
מים
1/4 כוס
5
גרם
מלח
1/2 כפית
לטיגון:
שמן
להגשה:
יוגורט
:רשימת קניות עבור המתכון
קציצות דגים עם צ'אטני נענע ועשבי תיבול
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/by1zkaw0jgההכנה (6-4 מנות)
1. הצ'אטני: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים בהפסקות (פולסים), עד שמתקבלת תערובת קצוצה דק. מעבירים לכלי נפרד ומאחסנים במקרר עד לשימוש (אין צורך לשטוף את מעבד המזון).
2. הקציצות: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הקציצות, למעט הדג. מעבדים לתערובת קצוצה דק.
3. אם צריך, מסירים את העור מהדג. חותכים את נתחי הדג לחתיכות גסות. מוסיפים למעבד המזון ומעבדים בהפסקות, רק עד שהדג קצוץ גס. יוצרים מהעיסה קציצות קטנות (בגודל שזיף).
4. מחממים במחבת מעט שמן. מטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. מגישים את הקציצות חמות, לצד הצ'אטני ויוגורט.
- איך שומרים? את הקציצות ואת הצ'אטני - עד 3 ימים, במקרר.








