שף
שף
שוקולד ושמן זית בלי גלוטן

ללא גלוטן: עוגת שוקולד ושמן זית

שני חומרי הגלם האלה מוציאים אחד מהשני את המיטב, והתוצאה היא עוגה עשירה, רכה ונהדרת

פורסם:
המרכיבים (תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
  • 150 גרם שוקולד או שוקולד צ'יפס מריר או חלב
  • 100 גרם שוקולד או שוקולד צ'יפס לבן
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) + 1 כף שמן זית עדין
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר חום
  • 3 כפות (30 גרם) אבקת קקאו
  • 1/4 כפית מלח
  • 4 ביצים בגודל L
  • 2 כוסות (280 גרם) קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) חלב, רצוי 3% שומן
  • אפשרות לזרייה: אבקת קקאו או אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית בשמן זית או מרפדים אותה בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בכלי מתאים את שני סוגי השוקולד וכף אחת משמן הזית וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או על סיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב לקרם חלק. מניחים לצינון קל.
3. יוצקים לקערת המערבל את 3/4 כוס שמן הזית, מוסיפים את הסוכר, אבקת הקקאו והמלח ומקציפים במהירות גבוהה 3-2 דקות לקרם אחיד. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומקציפים עד שהן נטמעות בקרם. עוצרים.
4. מוסיפים לקערה כ־1/3 מכמות הקורנפלור, החלב והשוקולד המומס, ומקפלים בעדינות להטמעה. מוסיפים כך גם את שני השלישים הנוספים ומקפלים בעדינות, לעיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
5. אופים 40-35 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון קל (ייתכן שלאחר הצינון היא תצנח קצת וזה בסדר). אם רוצים, זורים אבקת קקאו או אבקת סוכר. מגישים.
  • זמן הכנה: כ־20 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: קל־בינוני
  • איך שומרים: עד 3 ימים, במקרר
טיפ: אפשר להמיס את השוקולד הלבן רק חלקית, כך שיישארו ממנו חתיכות קטנות

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button