
עוגת יוגורט ופירות יער
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לעוגה:
3 ביצים, גודל L
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
150 גרם יוגורט יווני, 5% שומן לפחות
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח תופח
כ־1 כוס פירות יער, טריים או קפואים (אין צורך להפשיר)
1 כף קמח רגיל
לציפוי הפירות:
1/2 כוס פירות יער
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמנת מתוקה או 2 כפיות מיץ לימון טרי
לפיזור: אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת יוגורט בחושה עם פירות יער
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bygxpng1wgההכנה
1. מחממים את התנור ל־160 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. משמנים היטב תבנית אינגליש קייק גדולה.
2. שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים היטב לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לאט, תוך כדי טריפה, את השמן. מוסיפים את היוגורט והווניל וטורפים רק עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מנפים לתוך הקערה את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
3. מערבבים את פירות היער עם כף הקמח הנוספת. מוסיפים לקערה ומערבבים בתנועות קיפול לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית.
4. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים.
5. כשהעוגה בתנור, מכינים את הציפוי: שמים בסיר קטן את פירות היער והסוכר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־3 דקות, לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון קל. מוסיפים את השמנת או את מיץ הלימון ומערבבים.
6. כשהעוגה מוכנה מניחים אותה לצינון קל. יוצקים עליה את הפירות המבושלים. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
- איך שומרים? עם הרוטב - עד יומיים בטמפרטורת החדר (אפשר גם להקפיא, ללא הרוטב, עד חודשיים).








