פשוטה להכנה ומזמינה שדרוגים ותוספות, כמו קוביות קטנטנות של תפוחי עץ או של קליפות הדרים מסוכרות, ואפשר כמובן גם שקדים ואגוזים שונים.

עוגת דבש אישית
(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית אינגליש קייק גדולה או כ־8 תבניות אישיות
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס (320 גרם) דבש
1 כוס (200 גרם) סוכר חום
3 ביצים
3/4 2 כוסות (400 גרם) קמח
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
1 כף קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1 כוס (240 מ"ל) תה חזק מ־2 תיונים, פושר
לציפוי: 2 כפות דבש + 1/8 כפית קינמון טחון
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת דבש בחושה כמו של סבתא
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byndy09cxlההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, משמנים היטב את התבנית (או התבניות).
2. יוצקים לקערה את השמן, הדבש והסוכר וטורפים היטב למרקם אחיד. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שהן נטמעות. מנפים לתוך הקערה את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים ומערבבים קצרות בלבד. יוצקים את התה ומערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה ולא יותר. יוצקים לתבנית או לתבניות ומיישרים.
3. אופים 45-35 דקות (בהתאם לגודל התבנית), עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
4. הציפוי: מערבבים את הדבש והקינמון ומברישים בהם את העוגה או העוגות החמות. מניחים לצינון. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.








