
חטיף חמאת בוטנים טבעית
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
250
גרם
או 1 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה
75
גרם
או 3/4 כוס שקדים טחונים או קמח שקדים
70
גרם
או 1/2 כוס קמח טפיוקה או קורנפלור
1/2
כפית
מלח
2
כפות
סירופ מייפל
1/2
כפית
אבקת אפייה
4-1
כפות
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
חטיף חמאת בוטנים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byqsgeejgeההכנה (כ־80 יחידות בקופסה בנפח 1 ליטר)
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים - מוסיפים רק כף אחת של מים. מעבדים לעיסה אחידה במרקם של בצק. אם צריך, מוסיפים עוד מהמים, בהדרגה, ומעבדים עד שמתקבל המרקם הרצוי.
3. יוצרים מהבצק גלילים בעובי 1.5 ס"מ ומהדקים אותם (אם הבצק מתפורר, מוסיפים עוד מעט מים ולשים קלות). חותכים את הגלילים למקטעים באורך 3-2 ס"מ. מניחים בתבנית במרווחים של כ־1/2 ס"מ.
4. אופים כ־20 דקות, עד הזהבה קלה. מוציאים ומניחים לצינון מלא. מגישים.
- איך שומרים? החטיף במיטבו כשהוא טרי. שאריות אפשר לשמור עד חודש במקפיא.








