בין נתחי הדג שילבנו פרוסות של תפוחים ולימונים, ואם זה ישמח את הסועדים, מומלץ להכניס למשרה נגיעה של חריפות בעזרת פלפל צ'ילי (ראו במתכון).

שיפודי סלמון עם תפוחים ולימונים
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
כ־500 גרם פילה סלמון, ללא העור, חתוך לקוביות בגודל 3 סמ"ר
1 תפוח ירוק, פרוס לעיגולים דקים
1 לימון, בקליפתו, פרוס לעיגולים דקים
מעט מלח, פלפל שחור גרוס
למשרה:
2 כפות דבש
1 כף שמן זית
3 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 כפית שמן שומשום
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אפשרות: כ־1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
:רשימת קניות עבור המתכון
שיפודוני סלמון עם תפוחים ולימונים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/byu5dbf00leההכנה
1. המשרה: מערבבים בכלי מתאים את כל מרכיביה. מוסיפים את הדג ומערבבים בעדינות. מכסים, מאחסנים במקרר ומשרים שעה לפחות (עד יממה).
2. משפדים על שיפודוני עץ את קוביות הסלמון ופרוסות התפוח והלימון לסירוגין (את פרוסות התפוח והלימון אפשר לקפל לשתיים, לפי הצורך). מפזרים מעט מלח ופלפל.
3. אם מכינים במחבת: מחממים מחבת עם מעט שמן זית וצורבים את השיפודונים 3-2 דקות מכל צד, עד שצבע הדג משתנה לחלוטין. אם אופים בתנור: מחממים אותו ל־220 מעלות (לא בתוכנית טורבו), מניחים את השיפודונים בתבנית ואופים כ־10 דקות (אין צורך לשמן או להפוך). מוציאים ומגישים חם.
בונוס: מטבל סויה־דבש להגשה מערבבים 2 כפות רוטב סויה, 1 כפית שמן שומשום, 1 כפית דבש, 1 כפית מיץ לימון ומעט צ'ילי קצוץ.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.
- איך מכינים מראש? עד 6 שעות לפני ההגשה, צורבים את הדגים במחבת כ־2 דקות מכל צד. לפני ההגשה מחממים כ־5 דקות בתנור שחומם ל־200 מעלות.
פורסם לראשונה: 11:35, 03.09.25








