המרכיבים (4 מנות)
- 2 כוסות (480 מ"ל) חלב או משקה חלב צמחי
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 2 כפות אבקת קקאו איכותי
- 1/2 כוס קורנפלור + 1/2 כוס מים
- 100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 1 כפית קליפת תפוז מגוררת
- אפשרות: 1 כף ליקר תפוזים
- לעיטור: אבקת קקאו
ההכנה
1. שמים בסיר את החלב, המים והסוכר. מנפים לתוך הסיר את אבקת הקקאו. מערבבים ומביאים לרתיחה על להבת הכיריים.
2. בינתיים מערבבים היטב את הקורנפלור וחצי כוס המים, עד שמתקבלת תמיסה אחידה בלי גושים. מוסיפים אותה לסיר הרותח ומבשלים תוך ערבוב מתמיד עוד כ־5 דקות, עד הסמכה.
3. מוסיפים מחצית מקוביות השוקולד ואת קליפת התפוז ומערבבים עד שהשוקולד נמס. אם רוצים, מוסיפים את ליקר התפוזים ומערבבים.
4. יוצקים לספלים גדולים, זורים אבקת קקאו, מפזרים את יתרת קוביות השוקולד ומגישים.