כמה טיפים חשובים לבישול במיקרוגל:
- לכל מיקרוגל דרגות חום שונות במקצת, לכן חשוב לבדוק בתום זמן הבישול שהמנה עשויה לטעמכם. אם אתם משתמשים במכסה בזמן הבישול – בדקו את השפעתו על משך ההכנה.
- הקפידו להשתמש בכפפות תנור או במגבות עבות כדי להוציא את הקערות. ערבבו את האוכל והניחו לו להצטנן קצת לפני האכילה.
- המתכון מיועד לקערה אישית בקוטר 20-15 ס"מ. רוצים להכפיל כמויות? הקפידו להשתמש בקערה גדולה יותר ושימו לב לתהליכי הבישול, ייתכן שתצטרכו לבשל יותר.
שימו לב: חילקנו את המתכון להכנה בשתי קערות, כי כשמכינים את המנה הזו בקערה אחת, העדשים צובעות את הקינואה בשחור - ולא כולם אוהבים את המראה. אבל אם הצבע לא מפריע, אפשר להכין בקלות בקערה אחת: מערבבים בקערה את העדשים, הקינואה, הבצל המטוגן, 1/2 כפית מלח ו־ 1/2 2 כוסות מים. מחממים במיקרוגל 24 דקות, ועוצרים לערבב מדי 8 דקות. מוודאים שהעדשים רכות מספיק, מוסיפים כף שמן זית, מערבבים ומגישים.

מג'דרה במיקרו עם קינואה ועדשים
(צילום: שרית גופן, סגנון: דניאל שכטר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
אפשרות להגשה: סלט טחינה
לקערה א' :
1/3 כוס עדשים שחורות יבשות
1 כף שמן זית
מעט מלח
לקערה ב':
1/2 כוס קינואה יבשה
1/3 כפית מלח
2 קוביות בצל מטוגן מוקפא או 1 כפית בצל מטוגן יבש
1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים
:רשימת קניות עבור המתכון
טבעוני וללא גלוטן: מג'דרה קינואה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/dey2uupqcההכנה
1. קערה א': שמים את העדשים במסננת ושוטפים היטב מתחת לברז. מנערים מעודפי מים ומעבירים אותן לקערה שמתאימה למיקרוגל. יוצקים לקערה מים כך שיכסו 1 ס"מ מעל העדשים.
2. מחממים במיקרוגל 9 דקות. מערבבים (עדיף בלי להוציא ובלי לגעת בקערה החמה) ומחממים עוד 10 דקות. מוציאים בזהירות, בעזרת מזלג או כפית, כמה עדשים ומצננים רגע. טועמים ומוודאים שהן רכות מספיק. אם לא, מחממים עוד 3 דקות.
3. כשהעדשים מוכנות, מוציאים את הקערה. אם עדיין יש בה מים, שופכים את תכולת הקערה למסננת, מנערים מעודפי מים ומחזירים את העדשים לקערה. מוסיפים לקערה את שמן הזית ומעט מלח ומערבבים. מניחים בצד.
4. קערה ב': שמים את הקינואה במסננת ושוטפים היטב מתחת לברז. מעבירים לקערה שמתאימה למיקרוגל. מוסיפים את המלח, הבצל המטוגן והמים ומערבבים.
5. מחממים במיקרוגל 10 דקות. מערבבים (בלי להוציא ובלי לגעת בקערה החמה). מחממים עוד 11 דקות. בודקים: אם גרגירי הקינואה רכים ופתוחים (נוסף להם פס לבן) - מוציאים את הקערה. אם לא, מחממים עוד 2 דקות ומוציאים.
6. מערבבים את תכולת שתי הקערות, מצננים קצת ומגישים, מומלץ עם סלט טחינה.
פורסם לראשונה: 14:22, 01.12.25








