
עוגת השבוע
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200 גרם חמאה
1 כוס (220 גרם) סוכר חום כהה
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1 ביצה, גודל L
1/4 2 כוסות (315 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס מריר או חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות צ'אי ושוקולד צ'יפס
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h10dmfz8llההכנה
1. מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה־בינונית עד שהיא נמסה. ממשיכים לחמם עוד 3-2 דקות, תוך ערבוב או טלטול הסיר מדי פעם, עד שמוצקי החמאה נפרדים ומזהיבים. מסירים מהכיריים ומעבירים את כל תכולת הסיר לקערה.
2. מוסיפים לקערה את שני סוגי הסוכר ואת התבלינים ומערבבים. מוסיפים את הביצה ומערבבים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה, המלח והשוקולד צ'יפס. מוסיפים לעיסת החמאה ומערבבים למרקם אחיד. מכסים ומאחסנים כשעתיים במקרר (עד יומיים ואפשר גם עד שלושה חודשים במקפיא).
4. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). ומרפדים שתי תבניות אפייה.
5. יוצרים מהבצק (בעזרת כף קפיצית או בידיים) כדורים בגודל שזיף קטן. מניחים בתבנית במרחק 5 ס"מ זה מזה.
6. אופים כ־13 דקות, עד שתחתית העוגיות ושוליהן מזהיבים (העוגייה עדיין רכה, היא תתייצב לאחר הצינון). מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
- טיפ: אפשר לאפות את העוגיות בתוך עטרות נייר. זה שומר עליהן עגולות וגם מוסיף להן פסים בצד.
- איך שומרים: כשבועיים בכלי אטום או עד 3 חודשים במקפיא.








