
סלט סלק ועדשים
(צילום: גיא בהר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 סלקים לא קלופים
1 כוס (200 גרם) עדשי קוויאר שחורות
1 כפית שטוחה מלח
1 כף שמן זית
צרור קטן של רוקט, חתוך גס
לבצל הכבוש:
1 בצל סגול או 3 בצלי שאלוט קטנים, פרוסים לטבעות דקיקות
3 כפות חומץ בלסמי
3 כפות שמן זית
1/2 1 כפיות דבש או מייפל
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט סלק ועדשים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1dxlh00uelההכנה
1. הסלקים: בתנור מחומם ל־190 מעלות, נניח את הסלקים הלא קלופים שלנו על מצע של מלח גס, או עטופים בנייר כסף. נאפה כשעה עד ריכוך. כמובן אפשר לחלופין לבשל בסיר עם מים עד שהסלקים מתרככים.
2. העדשים: נשטוף את עדשי הקוויאר ונשרה אותן כחצי שעה. נבשל בסיר עם מים וכפית שטוחה של מלח כ־20 דקות, עד שהעדשים רכות ופציחות. נסנן מהמים ונוסיף כף שמן.
3. הבצל הכבוש: נכניס את פרוסות הבצל לקערה קטנה, נוסיף את החומץ הבלסמי, שמן הזית, הדבש או סירופ המייפל, המלח והפלפל. נמולל מעט את הבצל הפרוס בחומרי המשרה ונניח בצד לכבישה מהירה של כרבע שעה.
4. נרכיב את הסלט: את הסלקים נקלוף ונחתוך לקוביות מדוגמות, נוסיף את הרוקט, העדשים והבצל הכבוש. נערבב. כל כך טעים.
מרשה לכם: להוסיף כף נענע קצוצה או בזיליקום קצוץ ולפורר מעל חתיכת גבינת פטה. אבל אפשר גם ככה, כי זה כל כך טעימי.








