ראש השנה – זמן להתחלה חדשה, מלאה בתקוות מתוקות. העוגיות שלי משלבות שניים מסמלי החג הבולטים, דבש וגם דגים. הן חגיגיות, טעימות ומשאירות חיוך קטן על הפנים. התוספת של הזילוף הלבן אינה הכרחית, אבל היא תעסוקה לידיים וגם לנפש, וגם מתאימה לילדים – כך שהיא הופכת את ההכנה לחגיגה בפני עצמה.
כמו הדגים ששוחים תמיד קדימה, אני מאחלת לכולנו שנה חדשה שבה נדע לשחות ברוגע גם כשהים סוער, שנצליח לשמור על הראש מעל המים כשצריך, ואולי אפילו ניהנה מהגלים.



עוגיות דבש בצורת דגים
כשר
חלבי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
45 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
עוגיות דבש בצורת דגים
(צילום: שרית נובק)
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
110 גרם סוכר
40 גרם דבש
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה + 1 חלמון (החלבון יכול לשמש לזילוף)
75 גרם חמאה מומסת
315 גרם קמח
אפשרות: רויאל אייסינג לקישוט
1 חלבון
300 גרם אבקת סוכר
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ־40 עוגיות, תלוי בגודל החיתוך)
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הסוכר והדבש ומערבלים במהירות בינונית. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבלים. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבלים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ולבסוף גם את הקמח ומערבלים בקצרה, רק עד שמתקבל כדור בצק.
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח, לעלה בעובי כ־1/2 ס"מ. קורצים או חותכים בו צורות דגים (או כל צורה אחרת) ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט. מוציאים מהתנור ומצננים.
5. אם רוצים, מכינים את הציפוי: מערבבים את החלבון עם 200 גרם מאבקת הסוכר, לקבלת מרקם משחתי ונוח לזילוף. אם הוא דליל מדי – מוסיפים בהדרגה עוד אבקת סוכר, כף בכל פעם, ומערבבים. אם הוא סמיך מדי – מוסיפים בהדרגה מעט מאוד מים ומערבבים.
6. מזליפים לפי הטעם ומניחים להתייצבות קצרה. מגישים (שומרים עד שבועיים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר).
שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"