כל סוגי עגבניות השרי שמצאתי בשוק – שישה, אם לדייק – בקערה אחת. אבל כמובן, אפשר להכין את הסלט הטעים הזה גם עם עגבניות מזן אחד. מה שבאמת חשוב הוא השילוב עם הענבים ועם שאר המרכיבים, שיוצרים ביס בטעמים ובמרקמים מפתיעים.

סלט עגבניות, ענבים ובוטנים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
350 גרם עגבניות שרי, מזן אחד או יותר
1/2 כוס צנוניות קטנטנות
1/2 כוס ענבים שחורים
1/2 כוס ענבים ירוקים
50 גרם בוטנים, קלופים וקלויים
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 שן שום, כתושה
1 כפית חרדל חלק
1 כף דבש (או סילאן)
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
2 כפות חומץ 5%
3 כפות מיץ לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט מיקס עגבניות וענבים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/h1qtlbxyxxההכנה
1. חותכים את העגבניות לחצאים או לרבעים, בהתאם לגודלן. מניחים בצלחת הגשה שטוחה. חוצים גם את הצנוניות, מניחים על העגבניות ומוסיפים גם את הענבים (אפשר להכין עד 4 שעות מראש ולשמור במקרר).
2. הרוטב: שמים בכלי מתאים את כל מרכיביו ומערבבים היטב למרקם חלק (אפשר להכין עד שבוע מראש).
3. יוצקים את הרוטב, מפזרים את הבוטנים ומגישים.
טיפ: אפשר לקלות את הבוטנים לבד. מחממים מחבת יבשה, מסירים מהבוטנים את הקליפה החומה וקולים אותם תוך ערבוב והשגחה, עד שהם זהובים. מצננים בצלחת ושומרים בצנצנת.








