מכירות את הבחור מהטיקטוק שכל מה שהוא עושה זה מתכונים ממלפפון? זה נשמע אידיוטי, אבל שמעו – זה עובד. הסרטונים של הבחור, לוגן שמו, ויראליים בטירוף, יש לו עדת מעריצים, וכולם מנסים את המתכונים שלו.
גם אני הכנתי אחד מהם, סלט מלפפונים סטייל בייגל עם סלמון, וזה היה טעים ממש. ואז החלטתי לנסות לשלב ביני ובינו: לוגן משתמש תמיד במלפפונים ענקיים, אבל אני? אני בכלל מלפפון מיני. אז לקחתי מלפפונים קטנים וערבבתי את אחד המתכונים שלו עם מתכון ותיק שלי לסלט מלפפונים וייטנאמי. יצא טעים!
אבל העניין האמיתי כאן, חברות, הוא החיתוך. סוכות, בכל זאת, אז את המיני־מלפפונים חתכתי בסטייל של לא פחות מקישוט לסוכה (ראו את הווידאו, כדי להבין את הטריק). שימו לב, אין לתלות את המלפפונים בסוכה, רק להגיש את הסלט בתוכה, לידה או הרחק ממנה, וליהנות מביס מרענן שמאזן את כל הדבש והתפוחים שאכלנו.

סלט מלפפונים מפתיע
כשר
טבעוני
זמן הכנה
0 דקות
זמן כולל
0 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
סלט מלפפונים מפתיע
(צילום: ליאור משיח)
מצרכים
3
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6-8 יחידות מלפפון מיני
מיץ מ־1 לימון
1 כפית רוטב סויה
2 כפות שמן שומשום
1 כף חומץ אורז
כ־1/2 1 כפיות שמן צ'ילי (תלוי כמה חריף בא לכן)
1 שן שום מגוררת או כתושה
מומלץ: 2 כפיות גדושות MSG (מונוסודיום גלוטומט). זמין בחנויות למוצרי אסיה, ואני ממליצה בחום לא לוותר!
2 כפות שומשום
2 כפות בוטנים קלויים, קצוצים או כתושים גס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. חיתוך המלפפונים: מניחים מלפפון על קרש חיתוך, בין שני צ'ופסטיקס (המונחים לכל אורכו, ראו בווידאו המצורף). הצ'ופסטיקס יוצרים גבול לחיתוך, כדי שיהיה אחיד ולא נמוך מדי. חותכים פסים מאונכים לכל אורך המלפפון, ברווחים קטנים יחסית. הופכים את המלפפון, כך שהצד החתוך פונה עכשיו אל קרש החיתוך, ומניחים שוב את המקלות. חותכים את צידו השני של המלפפון, אבל הפעם באלכסון. כשנסיים, נוכל לתפוס את המלפפון משני קצותיו ולפתוח אותו כמו קישוט לסוכה!
2. מעבירים את כל המלפפונים לצנצנת מתאימה ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. סוגרים היטב ומנערים טוב־טוב.
3. אפשר להגיש ישירות מהצנצנת או להעביר לקערה. בתיאבון!
ליאור משיח היא קונדיטורית ויוצרת תוכן, כותבת הבלוג "ליאורו'ש". בלוג: Lioroooosh.com, אינסטגרם: lioroooosh
לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"