שף
שף
לראש השנה: סלמון במנגו ופקאן

סלמון במנגו ואגוזים

מנה פשוטה להכנה וחגיגית להגשה, קלאסית לאירוח בערב החג. אריאל בן חמו משתפת במתכון של סבתא סוזי, לכבוד פרויקט ראש השנה של נבחרת המשפיעניות של שף

פורסם:
המתכון שלי לחג: סבתא שלי, סבתא סוזי, היא מהבשלניות המדהימות שאני מכירה. כל השנים היא מכינה מנות מרשימות מהמטבח התוניסאי (שעד היום אני לא מצליחה לבטא את השם שלהן), אבל בראש השנה הצליחו להתגנב לשולחן שתי מנות לא תוניסאיות, שהפכו להיות סמל החג אצלנו - סלמון ברוטב מנגו וחלה עגולה וחגיגית. אחרי שנים, הגיע הזמן להעביר את השרביט ואני קיבלתי את המשימה להכין אותן, וקיבלתי מסבתא את המתכונים. אז זה המתכון שלנו לדג בראש השנה, מאוד טעים ופשוט להכנה. אצלנו מכינים אותו מנתח סלמון שלם ומרשים ומקשטים ב"קשקשי" פקאן להגשה חגיגית.
החלטות לשנת תשפ"ד: למדתי שהרבה פעמים אנחנו נמנעים מלהיות לבד – אפילו כשרגע מחכים לאוטובוס, אנחנו כבר שולפים את הטלפון. גיליתי שדווקא אם אנחנו לבד, אנחנו מגלים על עצמנו דברים נפלאים, אז היעד שלי השנה הוא להיות קצת יותר לבד.
איחולים לשנה החדשה: ליהנות מהדרך, מהיומיום, מהצלחות קטנות.


המרכיבים (כ־6 מנות)
  • דג סלמון שלם ונקי או 6 נתחי פילה סלמון
  • 2 מנגו, קלופים וחתוכים לקוביות
  • אגוזי פקאן
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח אטלנטי
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
  • 3 כפיות דבש
ההכנה
1. מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב.
2. מניחים את פילה הדג בתבנית ומורחים עליו את הרוטב. מסדרים עליו את קוביות המנגו ואת הפקאנים (אם יש זמן, מעבירים למקרר לכמה שעות - זה לא חובה, אבל זה משדרג טעמים)
3. מחממים את התנור ל־190 מעלות בתוכנית טורבו.
4. אופים את הסלמון 20-15 דקות או עד שהוא מתחיל להפריש חומר לבן ומשנה מעט את צבעו. מוציאים ומגישים.

  • אריאל בן חמו היא מתכונאית ובעלת הבלוג "בריאלי". אינסטגרם: barieli.ariel, אתר: barieli.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button