שף
שף
לחמים, לחמניות ועוד מאפים ללא שמרים

בלי שמרים: לחם, מאפים ועוגות בגרסאות קלות ומהירות

חם, אין לנו זמן, ואולי אנחנו סתם לא בעניין? עמית דונסקוי מוכיחה ומדגימה: מצמת שוקולד פטנט, לפיתות עם גבינה וועד ללחם עגבניות מושלם - אפשר לאפות ממש הכל ללא סיבוכים וללא התפחות

פורסם:

לחם עגבניות חצי־חצי

כמה שאני אוהבת את הלחם הזה: הוא משלב קמח לבן עם קמח מלא, מוכן במהירות, והטעם – וגם הצבע שלו – משמחים אותי.
6 צפייה בגלריה
לחם עגבניות חצי-חצי
לחם עגבניות חצי-חצי
לחם עגבניות חצי-חצי
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי, כלי קרמיקה: קרן טיבי)
המרכיבים (2 תבניות אינגליש קייק)
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח, מומלץ ייעודי ללחם
  • 1/4 1 כוסות (155 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 50 גרם חמאה, מומסת ופושרת
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1/2 כף אורגנו יבש
  • 1/2 כף בזיליקום יבש
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מיץ עגבניות
  • לציפוי: 2 כפות פשתן (או גרעינים אחרים)
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבניות בניירות אפייה ומשמנים אותם קלות.
2. שמים בקערת מעבד המזון (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את שני סוגי הקמח, אבקת האפייה, החמאה, הסוכר, המלח והתבלינים ומעבדים בהפסקות (פולסים) לפירורים. מוסיפים את מיץ העגבניות ומעבדים רק עד לקבלת בצק דביק.
3. מקמחים את משטח העבודה ומעבירים אליו את הבצק. מקמחים היטב את הידיים, מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים מכל אחד מהם צורת כיכר. מעבירים לתבניות. מפזרים על הכיכרות את הפשתן (או גרעינים אחרים).
4. מכניסים לתנור, מורידים את חומו ל־170 מעלות ואופים כשעה, עד שהלחמים מזהיבים וחלקם החיצוני נהיה נוקשה. מוציאים ומצננים שעה לפחות (אל תנסו לפרוס קודם). מגישים.
איך שומרים? עד יומיים, עטוף, בטמפרטורת החדר, או עד שבועיים במקפיא.

במחבת: פיתות שטוחות עם יוגורט וגבינה

מאחר שאין בהן שמרים, אי־אפשר ליצור בהן כיס, אבל החיסרון הזה אינו משמעותי כשאוכלים ומגלים כמה הן טעימות. הימור שלנו: הן יהפכו במהירות לחלק בלתי נפרד משולחן ארוחת הערב.
6 צפייה בגלריה
פיתות מחבת עם יוגורט וגבינה
פיתות מחבת עם יוגורט וגבינה
פיתות מחבת עם יוגורט וגבינה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (8-7 יחידות)
  • 3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • אפשרות: 1 כפית אורגנו יבש
  • 320 גרם יוגורט יווני
  • 1/4 כוס (40 גרם) גבינת גאודה מגוררת
  • לשימון המחבת: שמן או תרסיס שמן
  • להברשה: כ־4 כפות שמן זית
ההכנה
1. שמים בקערה גדולה את הקמח, המלח, אבקת האפייה וגם את האורגנו (אם רוצים). מערבבים. מוסיפים את היוגורט והגבינה ומערבבים היטב לקבלת בצק.
2. מקמחים את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ולשים היטב עד לקבלת בצק חלק (2–3 דקות). מחלקים את הבצק ל־8-7 כדורים שווים. מרדדים כל אחד מהם לעיגול בקוטר 12-10 ס"מ.
3. משמנים או מרססים את המחבת במעט שמן. מניחים בה עיגול בצק ומטגנים כדקה מכל צד, עד הזהבה. מעבירים לצלחת ומברישים במעט שמן זית. מכינים כך את כל הפיתות ומגישים מיד.

לחמניות גבינה ארוכות

טובות תמיד וטובות במיוחד כשמגלים שהלחם נגמר ויש צורך בפתרון מיידי.
6 צפייה בגלריה
לחמניות גבינה
לחמניות גבינה
לחמניות גבינה
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6–7 לחמניות)
  • 200 גרם יוגורט יווני
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס (40 גרם) גבינת קשקבל מגוררת
  • לציפוי: כ־50 גרם שומשום
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערה (או בקערת המערבל עם וו הגיטרה) את היוגורט, הקמח, אבקת האפייה והמלח ולשים היטב לקבלת בצק דביק. מוסיפים את הגבינה. מקמחים קלות את הידיים וממשיכים ללוש לקבלת בצק אחיד.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה, מעבירים אליו את הבצק ומחלקים אותו ל־7-6 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק ללחמנייה ארוכה. מעבירים את הלחמניות לתבנית.
4. מברישים את הלחמניות במעט מים ומפזרים עליהן שומשום בנדיבות (אפשר גם לפזר את השומשום בכלי מתאים ולטבול בו את הלחמניות).
5. אופים כ־25 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים ומניחים לצינון. מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, עטופות בטמפרטורת החדר, או עד שבועיים במקפיא.

צמת שוקולד פטנט

התחליף המושלם לעוגת קראנץ': בצק עלים שנחתך ומתלפף בקלות, וכל מה שנשאר זה לאפות (ומומלץ להגיש את העוגה רגע אחרי שהיא יוצאת מהתנור!). שימו לב, מומלץ להשתמש להכנתה בחפיסות שוקולד ארוכות מהרגיל, תמצאו כאלה ברוב רשתות השיווק.
6 צפייה בגלריה
צמת שוקולד בקלי קלות
צמת שוקולד בקלי קלות
צמת שוקולד בקלי קלות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי, כלי קרמיקה: קרן טיבי)
המרכיבים
  • 500 גרם בצק עלים, מופשר
  • 2 חפיסות ארוכות (225–270 גרם כל אחת) שוקולד מריר או אחר, לפי הטעם
  • להברשה: 1 ביצה, טרופה
  • לעיטור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. מקמחים קלות את משטח העבודה, פורשים עליו את בצק העלים כך שהוא מונח כשאחת הצלעות הארוכות שלו סמוכה אלינו. מרדדים קלות את הבצק לימין ולשמאל, שיהיה ארוך עוד יותר. מניחים במרכזו את חפיסות השוקולד, אחת על השנייה. מקפלים את קצות הבצק, מימין ומשמאל, על חפיסות השוקולד. את חלקי הבצק לצדי השוקולד, חותכים לפסים אלכסוניים בעובי 2 ס"מ. סוגרים אותם על השוקולד לסירוגין - פס מלמעלה ופס מלמטה - בדוגמת צמה. מהדקים היטב. מברישים בעדינות את הבצק בביצה הטרופה.
3. אופים 30-25 דקות, עד הזהבה. מוציאים, מפזרים את אבקת הסוכר ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד חודש במקפיא. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.

לחם קופיפים במלית תפוחים

לחם קופים אמיתי עשוי מבצק שמרים, כאן השתמשתי בבצק פילאס מוכן וחסכתי גם בזמן ההכנה ובקלוריות, ולכן זה לחם קופיפים - קופים בכאילו.
6 צפייה בגלריה
עוגת קופיפים במלית תפוחים
עוגת קופיפים במלית תפוחים
עוגת קופיפים במלית תפוחים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 22 ס"מ)
  • 1 חבילה בצק פילאס, מופשר
למלית
  • 25 גרם חמאה
  • 5 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות
  • 3 כפות צימוקים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כף קמח
לסירופ
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
  • 2 כפות מיץ לימון
ההכנה
1. המלית: ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים והצימוקים ומטגנים כ־3 דקות. מוסיפים את אבקת הסוכר והקינמון וממשיכים לטגן עד שהתפוחים נעשים שקופים (6–7 דקות). מסירים מהכיריים ומעבירים את תכולת המחבת למסננת. מניחים לצינון.
2. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר את כל מרכיביו מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עוד 3–4 דקות, להסמכה קלה. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
3. כשהמלית צוננת, מוסיפים את כף הקמח ומערבבים.
4. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
5. פורשים את הבצק על משטח העבודה. קורצים בו עיגולים בקוטר 8 ס"מ (נעזרים בכוס או בקורצן). מניחים במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סוגרים עליה את הבצק ומחליקים לכדור. מניחים בתבנית כשצד התפר פונה מטה. יוצרים כך כדורים מכל הכמות ומניחים אותם בתבנית בשתי שכבות.
6. אופים כ־50 דקות, עד הזהבה. מוציאים ויוצקים את הסירופ הצונן על המאפה החם. מניחים לצינון קל ומגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים בכלי סגור בטמפרטורת החדר או עד 4 ימים במקרר. מחממים בתנור שחומם ל־170 מעלות.
הכלים המופיעים בצילומים הם של הקרמיקאית קרן טיבי
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button