טארט שוקולד בניחוח רוזמרין
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
35 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
טארט שוקולד בניחוח רוזמרין
(צילום: בועז לביא | סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ
אפשרות לעיטור: עלי רוזמרין
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים או עוגיות בטעם קקאו, מרוסקים לפירורים דקים
50 גרם חמאה, מומסת
למלית:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף דבש
2 ענפי רוזמרין
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
25 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הבסיס: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא כ־15 דקות.
2. המלית: מניחים בקערה את השמנת, הדבש והרוזמרין ומחממים במיקרוגל עד לסף רתיחה (כדקה). מערבבים היטב. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס ונוצר קרם אחיד ומבריק. מוציאים את הרוזמרין ומצננים כ־3 דקות. מוסיפים לקרם את קוביות החמאה ומערבבים במהירות, לקבלת מרקם אחיד.
3. מוציאים את הבסיס מהמקפיא, יוצקים לתוכו את קרם השוקולד, מיישרים ומאחסנים במקרר 3 שעות לפחות, לייצוב.
4. אם רוצים, מפזרים מעט עלי רוזמרין טריים. מגישים קר.
  • איך שומרים? עד 4 ימים במקרר או עד שבועיים במקפיא.