
עוגת דבש
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 30X10 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ
2 כפיות קפה נמס
3/4 כוס (150 מ"ל) מים רותחים, מצוננים קצת
2 כוסות (280 גרם) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית ציפורן טחון
1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
1/4 כפית מלח
3 ביצים
3/4 כוס (150 גרם) סוכר חום, רצוי דמררה
50 גרם חמאה מומסת או 50 מ"ל שמן
1/4 1 כוסות (400 גרם) דבש נוזלי
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת דבש עסיסית לחג
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjgx0bhilxההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מערבבים את הקפה והמים ומניחים בצד לצינון קל.
3. שמים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון, אגוז המוסקט, הציפורן הטחון, הג'ינג'ר והמלח, ומערבבים.
4. שמים את הביצים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים למקצפת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החמאה או השמן ומוסיפים גם את הקפה, את הדבש ואת תערובת הקמח. מערבלים קצרות, רק עד לקבלת עיסה אחידה.
5. יוצקים לתבנית. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בה יוצא לח עם מעט פירורים עליו (לפעמים נוצר בעוגה בקע, זה בסדר). מוציאים מהתבנית ומניחים לצינון. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר








