יש עוגיות שמחזירות אחורה בזמן - והעוגיות האלה הן מהסוג הזה בדיוק. עוגיות "לשונות חתול" הן מהקלאסיקות: עדינות, פריכות, נמסות בפה ומלאות באווירה של פעם, מזכירות את העוגיות שסבתא הייתה מכינה לשבת. הן פשוטות להכנה ויפות להגשה, תמיד כיף לשלוף אותן מהצנצנת.
אפשר ליהנות מהן כמו שהן, ואפשר גם לשדרג ולחבר כל שתיים עם ממרח מתוק, לעוגיות סנדוויץ' מפנקות.
למעדן שווה במיוחד, אפשר להחליף את הממרח בגנאש שוקולד ביתי עשיר: יוצקים 100 מ"ל שמנת מתוקה חמה על 200 גרם שוקולד קצוץ (מריר, חלב או שילוב של שניהם) ומערבבים להמסה. מוסיפים 20 גרם חמאה רכה ומערבבים לקרם חלק. מצננים עד שמתקבל מרקם נוח למריחה – ומורחים בין העוגיות.
צפו: איך להכין לשונות חתול

נוסטגליות: עוגיות לשונות חתול
(צילום: שרית נובק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
120 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
120 גרם אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם חלבון (כ־3 חלבונים)
150 גרם קמח
:רשימת קניות עבור המתכון
קלאסיקה מתוקה: עוגיות לשונות חתול
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjhlsh1pggההכנה
1. מערבבים היטב בקערה את החמאה הרכה עם אבקת הסוכר עד למרקם אחיד וחלק.
2. מוסיפים את המלח ואת תמצית הווניל ומערבבים.
3. מוסיפים את החלבונים ומערבבים היטב עד שהם נטמעים.
4. מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים בעדינות אחרי כל הוספה – עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מעבירים את הבלילה לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ (אפשר גם פשוט לגזור חור בגודל מתאים בקצה השקית). מזליפים פסים מהבלילה על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל־160 מעלות, במשך 10–12 דקות, עד שהעוגיות מתפשטות והשוליים מזהיבים.
7. מוציאים, מצננים היטב ושומרים בקופסה אטומה.
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










