
סופגניות שבלול
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 3 כוסות + 1 כף (500 גרם) קמח (מומלץ קמח ייעודי ללחם, עשיר בגלוטן)
1 כפית גדושה (8 גרם) שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
1 כוס (240 מ"ל) מים
1 ביצה, גודל L
1/3 כוס (65 גרם) סוכר
קורט מלח
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן
לטיגון: שמן לטיגון עמוק
למילוי: כ־1 כוס ריבת תות חלקה
לפיזור: 4-3 כפות אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
במקום לכדרר, נגלגל: סופגניות שבלול מתוקות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjngakrfbeההכנה
1. שמים בקערת המערבל עם וו הלישה את כל מרכיבי הבצק, מקפידים שהמלח והשמן לא ייגעו בשמרים. לשים כ־3 דקות במהירות נמוכה. בודקים, ואם הבצק יבש מאוד, מוסיפים עוד 2-1 כפות מים. אם הוא רטוב מדי, מוסיפים עוד 2-1 כפות קמח. לשים עוד כ־8 דקות, עד שהבצק אחיד ואלסטי. מכסים ומניחים בצד, עד שהוא מכפיל את נפחו (כשעה).
2. גוזרים 12 ריבועים מנייר אפייה (גודל 8X8 ס"מ) ומניחים במגש או בתבנית.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק למלבן בעובי כ־7 מ"מ ובגודל כ־35X20 ס"מ. חותכים אותו ל־12 רצועות ברוחב 2-3 ס"מ. מגלגלים כל רצועה לשבלול ומהדקים את קצה הבצק. מניחים כל יחידה על ריבוע נייר אפייה. מכסים במגבת ומניחים עד שהנפח מוכפל שוב (כשעה).
4. הטיגון והמילוי: מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק, לחום בינוני (160 מעלות). מניחים כמה סופגניות עם ניירות האפייה בתוך הסיר. מטגנים כ־4 דקות מכל צד, עד הזהבה (את הניירות אפשר לשלוף במלקחיים, אחרי שהסופגניות נפרדות מהם). מוציאים לרשת טיגון או לצלחת מרופדת בנייר סופג וממשיכים לטגן את כל הכמות.
5. יוצרים חור רחב בכל סופגנייה בעזרת שיפוד. בעזרת שקית זילוף או כפית מזליפים ריבה (ככף וחצי לסופגנייה). מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
פורסם לראשונה: 17:18, 18.12.25








