גרסה קלילה לשווארמה שלא תשלח אתכם מיד לשנ"צ כמו המקורית. טופו מתובל היטב ופטריות עושים עבודה מצוינת במרקם ובטעמים, וכשהם מוגשים על פיתה קלויה עם טחינה וסלט – מדובר במנה טעימה במיוחד.
טיפ 1: כך תכינו תבלין שווארמה תוצרת בית: ערבבו 1/2 כפית כמון, 1/2 כפית בהרט, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית חוויאג' ו־1/2 כפית ראס אל חנות (אפשר לוותר על ה"ראס" ולשים יותר מהתבלינים האחרים).
טיפ 2: טעים במיוחד להגיש את המנה על פיתה קלויה. חותכים פיתה לשני עיגולים וקולים אותם בטוסטר או במחבת.

ארוחה טבעונתי: שווארמה טופו ופטריות
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
חבילה
טופו קשה
300 גרם
1/2
כפית
מלח
2 1/2
כפיות
תבלין שווארמה
שמן זית
1
בצל
2
סלסילות
פטריות שמפיניון או פורטובלו (או אחרות, מומלץ לערבב)
3
שיני שום
פיתות, סלט טחינה, סלט ירקות, חמוצים
אפשרות להגשה
:רשימת קניות עבור המתכון
טבעוני: שווארמה טופו ופטריות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hjro11pxxwgההכנה (4-2 מנות)
1. סופגים מהטופו נוזלים וחותכים אותו לרצועות לא אחידות באורך כ־3 ס"מ וברוחב 2-1 ס"מ. מעבירים לקערה, מוסיפים את המלח ואת תבלין השווארמה ומערבבים. מוסיפים כף שמן זית ומערבבים שוב. מניחים בצד עד להמשיך השימוש.
2. חוצים את הבצל וחותכים אותו לרצועות דקות. פורסים את הפטריות וקוצצים את השום.
3. מחממים כ־2 כפות שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ־5 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים. מוסיפים את הטופו וגם את השום ומערבבים. מטגנים כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהטופו מזהיב. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








