שורטברד היא עוגיית חמאה סקוטית, מסורתית ופריכה. היא הוגשה באזור הצפוני של האי הבריטי כבר במאה ה־12, אולם חייבת את הפופולריות שלה, כמו גם את השיוך התרבותי, למרי מלכת הסקוטים. הסקוטים נהגו להגיש שורטברד עם תה בערב חג המולד והשנה החדשה, וגם לשבור שורטברד מעל ראשה של כלה הנכנסת לביתה החדש.

שורטברד אפרסקים קיצי
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית טארט בגודל 35X11 ס"מ או 25X20 ס"מ או בקוטר 26-24 ס"מ
200
גרם
חמאה רכה
100
גרם
או 1/2 כוס סוכר
250
גרם
או 3/4 1 כוסות קמח
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
ג'ינג'ר יבש טחון או קינמון טחון
1
כף
קליפת לימון מגוררת
1/3
כוס
אפרסק מיובש וקצוץ (או מנגו או משמשים מיובשים או צימוקים)
להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־150 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת מעבד המזון (ואפשר גם בקערה ולעבד בקצות האצבעות) את החמאה, הסוכר, הקמח, המלח, הג'ינג'ר (או הקינמון) וקליפת הלימון ומעבדים בהפסקות (פולסים), עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מוסיפים את האפרסק המיובש (או הפירות המיובשים האחרים) ומעבדים קצרות, לפיזור אחיד ולא יותר. מעבירים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים בידיים.
3. אופים כ־45 דקות, עד שהשורטברד מתחיל להזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא. פורסים ובוזקים אבקת סוכר. מגישים.
- איך שומרים? עד 5 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.








