שף
שף
קציצות עוף ובטטה

סוגרות פינה: קציצות בטטה וחזה עוף

חן מזרחי מנבחרת המשפיעניות של שף עם עוד פתרון מעולה לארוחת צהריים ולכל זמן אחר - קציצות שכולם מנשנשים, עם כמה קיצורי דרך יעילים

פורסם:
הקציצות האלה אהובות במיוחד על ילדים: כשאני מכינה אותן ומניחה את המגש על השולחן, הן פשוט מתחסלות מעצמן. זה לא מפתיע, כי השילוב של הבטטה המתקתקה עם קצת בצל מטוגן וחזה עוף טחון נותן ביס מושלם. אגב, את הבטטות אני מכינה במיקרוגל. כן כן, מאז שגיליתי שזה אפשרי, יש לי בטטות רכות ומוכנות לאכילה תוך כמה דקות. ויש להן יתרון נוסף, לקציצות האלה: בגלל שהן לא מתבשלות ברוטב ולא דורשות חימום, הן נגישות תמיד. אפשר להוציא ולאכול בכל עת ואפשר גם לשלוח אותן עם הילדים לבית ספר.

המרכיבים (25–30 קציצות)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • מלח
  • 3 בטטות גדולות־בינוניות (750 גרם–1 קילו)
  • 1/4 קילו חזה עוף טחון
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/2 כף סילאן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 ביצה
  • כ־1/2 צרור כוסברה (או פטרוזיליה), קצוצה
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לטיגון: שמן
ההכנה
1. לחמם 2 כפות שמן זית במחבת על אש בינונית. להוסיף את הבצל ומעט מלח ולטגן עד הזהבה. להוציא לצלחת ולתת לבצל להצטנן.
2. להניח את הבטטות בצלחת מתאימה. בעזרת מזלג, ליצור בהן כמה חורים. לזלף עליהן כף שמן זית ולהכניס למיקרוגל לחימום של 5 דקות. להפוך את הבטטות ולחמם עוד 5 דקות. אם הן עדיין קשות – לחמם עוד 5 דקות, עד שהן רכות לגמרי (אפשר גם לצלות: לחמם תנור ל־200 מעלות ולצלות את הבטטות 40–45 דקות, עד שהן רכות). להוציא.
3. בעזרת סכין ליצור חתך לאורך הבטטות, לפתוח אותן ולתת להן להצטנן.
4. להסיר את הקליפה של הבטטות ולהעביר את בשרן לקערה גדולה. למעוך לפירה בעזרת מועך תפוחי אדמה.
5. להוסיף לקערה את כל המרכיבים: הבצל המטוגן, העוף הטחון, הקמח, הסילאן, השום, הביצה, הכוסברה (או הפטרוזיליה), הכורכום, הכמון, הפפריקה, הפלפל השחור, אבקת האפייה וכפית מלח. לערבב היטב לעיסה אחידה וקצת דביקה.
6. לחמם במחבת גדולה שמן לטיגון חצי עמוק על אש גבוהה־בינונית.
7. בידיים רטובות, ליצור קציצות מהעיסה ולהניח בעדינות בשמן החם. לטגן עד השחמה מצד אחד, להפוך ולטגן עד השחמה מהצד השני. להוציא למגש מרופד בנייר סופג. לצנן מעט ולזלול.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button