
פסטה ברוטב קר של עגבניות וחצילים
(צילום וסגנון: איילת הירשמן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
500
גרם
או 1 חבילה ספגטי או כל פסטה ארוכה אחרת
אפשרות: פתיתי צ'ילי יבשים או פלפל חריף פרוס
לרוטב:
2
חצילים בינוניים, פרוסים לעיגולים בעובי 2 ס""מ
2 כפות + 1/2 כוס שמן זית
מלח
6
עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
2
שיני שום, קלופות ופרוסות
1
כף
חומץ בלסמי או חומץ יין
1
כוס
עלי בזיליקום
1/8
כפית
פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
פסטה ברוטב עגבניות וחצילים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hk02uztrylההכנה
1. הרוטב: מחממים את התנור ל־180 מעלות.
2. מניחים את החצילים בתבנית גדולה, בשכבה אחת. יוצקים עליהם את 2 כפות שמן הזית, זורים מעט מלח ואופים 30-25 דקות, עד שהם מזהיבים היטב. מוציאים וחותכים לקוביות קטנות. מעבירים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את העגבניות, את 1/2 כוס שמן הזית, כפית מלח ואת יתרת המרכיבים (כולל הצ'ילי או הפלפל החריף, אם רוצים). מערבבים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים.
5. מוסיפים את הפסטה החמה לקערת הרוטב הקר ומערבבים. מגישים מיד.







