
עוגיות לב
( צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 1 כוסות
שקדים טחונים (150 גרם)
3 כפות
אבקת קקאו (30 גרם)
3 כפות
שמן או שמן קוקוס מומס
4-3 כפות
דבש
לעיטור:
50 גרם
שוקולד מריר
50 גרם
שוקולד לבן
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות לב שתמיד יחכו לכם בבית
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hk2fki5ngeההכנה (כ־16 עוגיות)
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את השקדים הטחונים ומנפים פנימה את אבקת הקקאו. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים 3 כפות מהדבש ומערבבים לבצק נוח. אם העיסה יבשה ומוצקה מדי, מוסיפים עוד כף דבש ומערבבים שוב.
3. שמים את הבצק בין שני ניירות אפייה (אין צורך לצנן אותו) ומרדדים כך לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים בו עוגיות בצורת לב ומעבירים אותן לתבנית. את שאריות הבצק אוספים, מרדדים שוב וקורצים עוד עוגיות.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות יציבות למדי למגע. מוציאים ומניחים לצינון במשך כ־10 דקות.
5. בינתיים מכינים את העיטור: מניחים בקערות מתאימות ונפרדות את שני סוגי השוקולד וממיסים כל אחד מהם בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב לקרם אחיד.
6. בעזרת כפית מזליפים על העוגיות פסים דקיקים משני סוגי השוקולד. מניחים לכמה דקות, לייצוב. מגישים.
- איך שומרים? עד 5 ימים, בכלי סגור במקום קריר








