
ירקות מוקרמים בבשמל טבעוני
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית בקוטר 24 ס"מ
לירקות:
3
ליטרים
מים
1
כף שטוחה
מלח
1
כרובית קטנה
1
ברוקולי גדול (או 1 חבילה ברוקומיני)
2
כפות
שמן זית (2-1 כפות)
לרוטב ה"בשמל":
150
גרם
אגוזי קשיו טבעיים, ששרו במים 50-20 דקות וסוננו
1/2
כוס
מיץ לימון
1
כוס
מים
2
שיני שום, קלופות (2-1 שיני שום)
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
1/4
כפית
מלח
1/4
כפית
אגוז מוסקט טחון
1
כפית
חרדל גרגירים
1
כף
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
ירקות מוקרמים בבשמל טבעוני
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hkamyx1kxgההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות.
2. הירקות: מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול. חותכים את הכרובית ואת הברוקולי לפרחים ולמקטעים. מוסיפים לסיר ומבשלים על להבה גבוהה כ־7 דקות. מסננים, מעבירים לקערה ומושחים קלות בשמן הזית.
3. רוטב הבשמל: שמים את כל מרכיביו בבלנדר ומעבדים למרקם קרמי־נוזלי חלק.
4. יוצקים את הבשמל לתבנית ומניחים עליו את הכרובית והברוקולי (אפשר גם לצקת את הרוטב על הירקות, זה טעים אבל קצת פחות יפה).
5. אופים 25-20 דקות, עד שנראים בירקות סימני צריבה ברורים. מוציאים ומגישים.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








