אגרול אפוי ממולא בכבדי עוף
כשר
בשרי
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
8
אגרול אפוי ממולא בכבדי עוף
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 עלי פילו, מופשרים
שמן קנולה (מומלץ בתרסיס)
לציפוי: 1/4 כוס שומשום מלא
למלית:
כ־3 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
1/2 ק"ג כבדי עוף נקיים, חתוכים לקוביות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. המלית: מחממים את השמן במחבת גדולה. מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הכבד ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את הבצל הירוק, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. מעבירים את התבשיל למסננת ומניחים בצד לכחצי שעה, לצינון ולהגרה מלאה של עודפי שמן.
2. פורשים עלה פילו על משטח העבודה הנקי. מרססים או מברישים במעט שמן ומקפלים אותו לחצי. מניחים לאורך אחת הצלעות הארוכות של העלה מתערובת הכבד. מקפלים עליה את הדפנות מימין ומשמאל (כסנטימטר מכל צד) ומגלגלים לגליל ארוך ודק. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומכסים היטב בניילון נצמד (למנוע ייבוש). מכינים כך את כל הכמות (עד שלב זה אפשר להכין עד 4 שעות מראש ולשמור במקרר).
3. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
4. מרססים או מברישים את הגלילים בשמן ומפזרים שומשום בנדיבות.
5. אופים כ־20 דקות. מוציאים, מצננים קלות ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר. מחממים לפני ההגשה.