קופסאות האוכל יוצאות מהארון ובבוקר כדאי לאכול משהו לפני תחילת היום – ולי יש מתכון אגדי בדיוק בשביל זה: גרסה מהירה ובריאה לדגני בוקר בסגנון "כריות". מכינים בכמה דקות בטוסטר לחיצה (טוסטר קופץ לא יתאים) ומקבלים נשנוש מאוזן, משביע, טבעוני וסופר־מפנק, שיכול להיות מושלם גם כעוגיית ביס לצד הקפה.
צפו: כך מכינים "כריות" תוצרת בית
טיפים:
- להכנת הבצק, אפשר להחליף את ממרח השקדים בכל ממרח אגוזים אחר – הטעם ישתנה בהתאם.
- למילוי אפשר להשתמש בכל ממרח שוקולדי שאוהבים. אם תוותרו עליו לגמרי, תקבלו קוביות קקאו קריספיות וטעימות.
- במתכון הזה מומלץ להשתמש רק בסירופ מייפל ולא להחליפו במוצר אחר.
- אין טוסטר? אפו כ־10 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות.

דגני בוקר בריאים וביתיים
(צילום: אסי רוז)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 כפות ממרח שקדים
3 כפות סירופ מייפל
1 כוס קמח שקדים או 3/4 כוס קמח שיבולת שועל
קורט פיצקי של מלח
1 כף אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
2 כפות ממרח שוקולד שאוהבים
:רשימת קניות עבור המתכון
דגני בוקר "כריות" בגרסה ביתית מהירה ובריאה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hksi9p119eeההכנה
1. נחמם טוסטר לחיצה לחום גבוה (אם הוא קטן, תיאלצו לאפות בסבבים)
2. נערבב בקערה את ממרח השקדים, המייפל והמלח. נוסיף את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה ונערבב הכול עד לקבלת כדור בצק רך.
3. נשטח את כדור הבצק בין שני ניירות אפייה למלבן דק (בעובי כ־1/2 ס"מ).
4. נמרח על מחצית משטח הבצק את ממרח השוקולד. נקפל עליו את מחצית הבצק הריקה.
5. נחתוך בעזרת סכין חדה לקוביות. אני ממליצה לנקות את הסכין בין חיתוך לחיתוך.
6. נכסה את הבצק בנייר האפייה (כך שיהיה נייר מתחתיו ומעליו) ונכניס כך לטוסטר. נאפה עד שהקוביות יתפחו ויתייבשו (משך האפייה תלוי בעוצמת המכשיר, אחרי 2–3 דקות נבדוק את המצב).
7. נוציא מהטוסטר ונניח לצינון, שבמהלכו הקוביות יתקשו. נפריד אותן זו מזו בעזרת סכין, בהתאם לסימנים שעשינו קודם.
8. נגיש כמו שהן או בקערה עם חלב. את השאריות נשמור בצנצנת אטומה על השיש למשך 4 ימים (הן ייגמרו הרבה קודם).
- לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"










