המנה מבוססת על שימוש בחבושים מבושלים. כך תכינו אותם (ותוכלו ליהנות מהם כמו שהם ולשלב אותם גם במתכונים אחרים)

כבד עוף עם חבושים מבושלים
(צילום: דני לרנר, סגנון: פסי ברניצקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
3 כפות שמן זית
4 עלי מרווה
600 גרם כבדי עוף טריים, נקיים ומחולקים לאונות
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3-2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
8 פלחי חבושים מבושלים, מסוננים
1 כף נוזל חבושים מבושלים (ראו מתכון בסיס)
3 כפות חומץ בלסמי
:רשימת קניות עבור המתכון
כבדי עוף מוקפצים עם חבושים ובצל סגול
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy1n2ry6lgההכנה
1. מחממים מחבת כבדה ורחבה. מוסיפים כף משמן הזית ו־2 עלי מרווה ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים כ־1/3 מכמות הכבדים, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומטגנים כחצי דקה עד דקה מכל צד. מעבירים את הכבדים לצלחת נפרדת ומטגנים באותו האופן גם את שני השלישים הנותרים של הכבדים.
2. מוסיפים למחבת את יתרת השמן ועלי המרווה ואת הבצל, ומטגנים כ־5 דקות על להבה גבוהה, עד שהבצלים מזהיבים קלות. מוסיפים את החבושים ומטגנים עוד כדקה.
3. מחזירים את הכבדים למחבת, מוסיפים את נוזל החבושים ואת החומץ ומבשלים עוד כ־2 דקות, תוך ערבוב מדי פעם. מסירים מהכיריים ומגישים.
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אך שאריות אפשר לשמור עד יומיים, במקרר.








