
פסטה עם עוף מפורק
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה
15-12 עגבניות שרי, חצויות
6 שיני שום, קלופות וחצויות
6-5 כפות שמן זית
כ-3/4 כוס (כ-150 גרם) עוף מבושל ומפורק לחתיכות קטנות
מלח, פלפל שחור
להגשה: עלי בזיליקום
:רשימת קניות עבור המתכון
פסטה עם עוף מפורק
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy4z9rbolxההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כוס אחת ממי הבישול.
2. במקביל, מחממים את התנור ל־190 מעלות. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
3. שמים בקערה את עגבניות השרי ושיני השום. יוצקים מחצית מכמות שמן הזית ומערבבים. מעבירים לתבנית ומפזרים בשכבה אחידה.
4. אופים כ־12 דקות, עד שהעגבניות מזהיבות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד. קוצצים דק את השום (אפשר להכין עד יומיים מראש ולאחסן במקרר).
5. מחממים במחבת גדולה (שתכיל את המנה כולה) את יתרת שמן הזית. מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים 5-4 דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את העגבניות והשום, מלח ופלפל, ומערבבים היטב. מוסיפים כ־1/2 כוס ממי בישול הפסטה, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד כדקה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים תוך ערבוב עוד 3-2 דקות. מסירים מהכיריים.
6. מחלקים את המנה לצלחות, מעטרים בבזיליקום ומגישים חם.
- איך שומרים? המנה במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר ולחמם במחבת.
פורסם לראשונה: 07:50, 24.08.25







