שף
שף
עוגת שיש

המדריך לאפייה מושלמת: כך תכינו עוגת שיש

חוששים מהשילוב-ערבוב העדין של הווניל והשוקולד בעוגת השיש? עידית חייט מסבירה שלב אחרי שלב, וגם נותנת מתכון

עידית חייט
פורסם:
כמו שבילי המינרלים העדינים באבן השיש הבהירה, כך פסי השוקולד השזורים בעוגת הווניל הבחושה – ומכאן שמה - "עוגת שיש". יופייה דווקא מעיד על טעמה - טעמי וניל ושוקולד מוצגים בה באופן מושלם – שלובים זה בזה אך לא מעורבבים לגמרי, ושומרים כך גם על ייחודם ועל טעמם הנפרד. העוגה הזו נראית בכל פעם מעט שונה, וגם זה מוסיף לה חן וקורטוב של שעשוע והפתעה. ערבוב העיסה הכהה בעיסה הבהירה לדוגמת שיש נעשה בעזרת שיפוד, מזלג או סכין. הפעם נדגים שיטת ערבוב בעזרת סכין, שתתחבב עליכם בקלות.

מתכון לעוגת שיש

המרכיבים (תבנית אנגליש-קייק בגודל 30X10 ס"מ)
לעיסה הבהירה
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (140 גרם) קמח תופח, מנופה
  • 1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) רוויון או יוגורט (3% שומן לפחות)
  • 2-1 כפות חלב
לעיסה הכהה
  • 2-1.5 כפות אבקת קקאו
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות חלב
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.
2. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או בקערה גדולה ומערבלים היטב, במהירות בינונית-גבוהה, כ־3 דקות, עד שנוצר קרם. מוסיפים את תמצית הווניל והביצים, בזו אחר זו, ומערבלים לקרם אחיד.
3. שמים בקערה נפרדת את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים. שמים בקערה נפרדת את הרוויון (או היוגורט) והחלב ומערבבים.
4. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים אל הקערה, לסירוגין, בשלוש פעמים, את תכולת קערת הקמח ואת תכולת קערת הרוויון. מערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
5. משיישים (ראו מדריך מצולם בהמשך) לפי ההנחיות מימין ואופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים.

איך משיישים?

1. מכינים עיסת עוגה בהירה (ראו מתכון למעלה) ומעבירים כשלושה רבעים ממנה אל תבנית האפייה.
5 צפייה בגלריה
מדריך אפייה לעוגת שיש
מדריך אפייה לעוגת שיש
תצלום א'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

2. אל העיסה שנותרה בקערה מוסיפים את המרכיבים שיהפכו אותה לעיסה כהה (ראו במתכון למעלה) ומערבבים לעיסה אחידה, הדומה במרקמה למרקם העיסה הבהירה.
3. יוצקים את העיסה הכהה לתבנית, על העיסה הבהירה, מיישרים אותה מעט אך לא מערבבים.
5 צפייה בגלריה
מדריך אפייה לעוגת שיש
מדריך אפייה לעוגת שיש
תצלום ב'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

4. לוקחים סכין ומחדירים אותה באלכסון אל העיסה שבתבנית, בצמוד לאחת הדפנות הצרות. בתנועות סיבוביות, מלמטה כלפי מעלה, מעבירים את הסכין לאורך התבנית, תוך שמעלים באמצעותה עיסה בהירה כלפי מעלה ומורידים עיסה כהה.
5 צפייה בגלריה
מדריך אפייה לעוגת שיש
מדריך אפייה לעוגת שיש
תצלום ג'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

5. כאשר מגיעים עם הסכין אל הדופן הצרה השנייה, מיישרים אותה למצב אנכי ומניעים אותה בתנועות מעגליות וספירליות לרוחב התבנית, לכיוון דופן המוצא. מוציאים את הסכין, ואופים בהתאם להנחיות.
5 צפייה בגלריה
מדריך אפייה לעוגת שיש
מדריך אפייה לעוגת שיש
תצלום ד'
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')

מעדיפים עוגה יותר שוקולדית? שנו את היחס בין העיסה הבהירה לכהה: העבירו אל התבנית רק כשני שליש מהעיסה הבהירה, ו"צבעו" את היתרה במרכיבי השוקולד: 3-2.5 כפות אבקת קקאו, 4 כפות סוכר ו־3 כפות חלב.
לא חייבים שוקו-וניל. אפשר לשייש את העוגה בטעמים נוספים:
לעוגת וניל-קינמון: החליפו את תערובת הקקאו ב־1 כפית מלאה אבקת קינמון, 1 כף שטוחה סוכר ו־1 כף חלב.
לעוגה עם שוקולד (ולא קקאו): אפשר להחליף את תערובת הקקאו ב־75 גרם שוקולד מריר, 1/4 כפית קפה נמס מגורען ו-2 כפות חלב, שהומסו ביחד (במיקרוגל) וצוננו קלות.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button