
סלט אבטיח, מלפפונים ועשבי תיבול בפטה
(צילום וסגנון: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
4 מלפפונים בינוניים
1/2 אבטיח בינוני
כ־350 גרם גבינת פטה או בולגרית
3 כפות סילאן או דבש
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
חופן קטן שמיר קצוץ
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל גרוס
חופן קטן של עלי נענע
עלים מ־1/2 חבילת בזיליקום
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט אבטיח, מלפפונים ועשבי תיבול בפטה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hy5yrrc5glההכנה
1. חוצים את המלפפונים לאורכם. בעזרת פטיש שניצלים או בעזרת הצד השטוח של סכין רחבה מועכים אותם. חותכים אותם לחתיכות גסות ומעבירים לקערה.
2. חותכים את האבטיח לחתיכות בגודל כ־2 ס"מ. מוסיפים לקערה.
3. מפוררים את הגבינה לתוך קערה נפרדת. מוסיפים את הסילאן (או הדבש), מיץ הלימון, שמן הזית והשמיר ומערבבים בעדינות (משתדלים שהגבינה לא תהפוך למשחתית).
4. מוסיפים את תערובת הגבינה לקערת האבטיח, מוסיפים גם מלח ופלפל ומערבבים בעדינות (אפשר להכין כמה שעות מראש). מוסיפים את עלי הנענע והבזיליקום ומגישים.








