שף
שף
רוני כהן מכינה ספוליאטלה אחרת

הגרסה המלוחה: ספוליאטלה פילו ותפוחי אדמה

רוני כהן, מנבחרת המשפיעניות של "שף", ממציאה את המאפה האיטלקי מחדש: במקום לרדד בצק, היא משתמשת בדפי פילו מוכנים, ובמקום קרם מתוק, היא מחביאה בו מלית מלוחה וטעימה. הרבה פחות עבודה, ותוצאה נפלאה

פורסם:
המאפה המסורתי מדרום איטליה, שמבוסס על בצק שמרודד דק־דק ובתוכו מלית מתוקה, משנה את פניו: קבלו אותו בגרסה חדשנית – קלה להכנה ומלוחה – ולא פחות מרשימה. נשתמש בבצק פילו מוכן, שאין צורך לרדד והשימוש בו מקצר את משך הההכנה למינימום, נכין מלית טעימה מתפוח אדמה וגבינות, ונקבל מאפים קריספיים מעולים. שבעה מרכיבים ואתם מסודרים.
טיפים:
  • מומלץ לתת לגליל הבצק לנוח כ־20 דקות במקרר, כדי להקל על החיתוך ועל יצירת הכיסים.
  • מומלץ לתת לתפוח האדמה להתקרר מעט לפני הכנת המלית.
  • הספוליאטלות מתארכות מעט במהלך האפייה, הקפידו להניח אותן במרווחים של כ־5 ס"מ בין יחידה ליחידה.

המרכיבים (כ־14 יחידות)
  • 1 חבילה (14 יחידות) דפי פילו, מופשרים
  • 200 גרם חמאה
למלית
  • 1 תפוח אדמה גדול
  • 100 גרם גבינת פטה
  • 1/4 כוס מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. ממיסים את החמאה בפולסים במיקרוגל, עד שהיא נוזלית לחלוטין.
2. מניחים דף פילו על גבי נייר אפייה ומורחים אותו בחמאה, מניחים עליו דף פילו נוסף ומורחים גם אותו. חוזרים על הפעולות עם כל דפי הפילו (מברישים גם את העליון).
3. בעזרת נייר האפייה מגלגלים את הפילו תוך כדי הידוק עד שנוצר גליל בצק הדוק ויציב. מעבירים למקרר.
4. מקלפים את תפוח האדמה ומבשלים במים עד ריכוך, מוציאים ומועכים בקערה. מצננים קלות, מוסיפים את יתר מרכיבי המילוי ומערבבים היטב.
5. חותכים את גליל הבצק לפרוסות בעובי של כ־1/2 1 ס"מ. דוחפים את המרכז של כל פרוסה, כך שהשכבות נפתחות ונוצרת צורת כיס קטן.
6. ממלאים כל כיס בכפית מהמלית, סוגרים ומהדקים את הקצוות.
7. אופים בתנור שחומם ל־180 מעלות כחצי שעה, עד שמזהיב.

  • רוני כהן היא בלוגרית אוכל. אינסטגרם: ronis_recipes
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של שף
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button