טיפ 1: מומלץ מאוד להשתמש בחמאה מלוחה בהכנת המלית (ולהוסיף רק 1/2 כפית מלח). היא מוסיפה לטעמי העוגה ומדגישה אותם.
טיפ 2: משתמשים בבצק עלים שנמכר באריזות קטנות? אפו את העוגה בתבנית בקוטר 20 ס"מ.

פאי שוקולד אפוי
(צילום: מילי אליהו)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
כ־15 גרם חמאה, לשימון התבנית
500 גרם בצק עלים מרודד, מופשר
1 כפית סוכר
למלית:
5 ביצים, גודל L
1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
1/2 כוס (70 גרם) אבקת קקאו
1 כפית קפה נמס
3/4 כפית מלח
70 גרם חמאה, מומסת
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
אפשרות להגשה: גלידה, קצפת
:רשימת קניות עבור המתכון
חיים קלים: פאי שוקולד מבצק עלים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hyo1ntek11xההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים היטב תבנית קפיץ בקוטר 22-24 ס"מ (את התחתית ואת הדופן).
2. פותחים את הבצק וקורצים בו עיגול בקוטר 28-26 ס"מ (קוטר התבנית + 4 ס"מ). מעבירים לתבנית ומניחים כך ששולי הבצק יחרגו מדופנותיה. דוקרים את הבצק בעזרת מזלג. מפזרים עליו את כפית הסוכר. מניחים על הבצק נייר אפייה ומניחים עליו משקולות אפייה ייעודיות, קטניות יבשות או צלחת הפוכה.
3. אופים 15 דקות. מוציאים ומסירים בזהירות את המשקולת ואת נייר האפייה. אופים עוד כ־5 דקות, עד שהבצק נאפה חלקית ומזהיב קלות. מוציאים ומורידים את חום התנור ל־160 מעלות.
4. בינתיים מכינים את המלית: שמים בקערה את הביצים והסוכר וטורפים למרקם אחיד. מוסיפים את אבקות הקקאו והקפה ואת המלח ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את החמאה המומסת ואת הווניל ומערבבים קצרות. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לפיזור אחיד.
5. יוצקים את המלית על הבצק החם ומחזירים לתנור. אופים 50-40 דקות, עד שהמאפה מתייצב ותופח, אבל עדיין נותר רוטט במרכזו. מוציאים. מגישים חמים, מומלץ עם גלידה או עם קצפת.
- איך שומרים: עד יומיים, במקרר. מחממים קצרות במיקרוגל.








