אפשר לבחור את צורת התבניות לפי העדפה, ואפשר למלא בתבנית אינגליש ולפרוס למנות לפני ההגשה.

גלידת תמרים תפוחים וטחינה
( צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק
1/2 כוס (כ-50 גרם) פקאן מסוכר
8 תמר מג'הול, מגולען
1 תפוח, קלוף (מומלץ מזן גרני סמית)
1 קופסה (400 גרם) חלב ממותק
4 כפות טחינה גולמית
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
אפשרות להגשה: תמרים צהובים, פקאן מסוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
גלידת תמרים תפוחים וטחינה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hyq00pa4lllההכנה
1. שמים בקערת מעבד המזון את הפקאן המסוכר וגורסים דק. מוסיפים את התמרים והתפוח ומעבדים לעיסה אחידה. מוסיפים את החלב הממותק ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הטחינה, מעבדים פעם נוספת ועוצרים.
2. יוצקים את השמנת לקערת המערבל ומקציפים לקצפת עדינה וחלקה. מוסיפים לקצפת את מחית התמרים־תפוחים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות למרקם קרמי אחיד.
3. יוצקים לתבניות או לתבנית ומאחסנים במקפיא 12 שעות לפחות (עד 4 ימים).
4. מחלצים את הגלידה מהתבניות. אם רוצים, מוסיפים זילוף דבש או סילאן, תמרים צהובים ואגוזי פקאן מסוכרים. מגישים.
- איך שומרים? עד שבוע, במקפיא.








