שף
שף
גלילות זוקיני בגבינות

השידוך המושלם לשבועות: ירקות וגבינות

הקולרבי לא ידע שיתאהב ככה במוצרלה, הסלרי וגבינת העיזים הסתדרו מיד, הזוקיני קצת השתבלל ולא תאמינו את מי מחבקים הסלק והפלפל. עמית דונסקוי יצרה שידוכים חדשים בין ירקות לגבינות

פורסם:

גלילות זוקיני בגבינות

המנה יפה כמו ציור והטעם העדין של הזוקיני עם הגבינה מושלם. אפשר להכין את המנה גם עם קישואים רגילים, אך הביאו בחשבון שהם עמידים פחות ומפרישים נוזלים – זה לא יהיה בדיוק אותו דבר. אנחנו השתמשנו להכנת המנה בקשקבל וגאודה, אבל אפשר להחליף אותן בכל גבינה צהובה מגוררת אחרת, ואפילו במוצרלה.
המרכיבים (תבנית או מחבת שמתאימה לתנור בקוטר 22-20 ס"מ)
  • 5 זוקיני גדולים
  • 100 גרם פיסטוק קלוי, טחון גס
  • לזילוף: 5 כפות שמן זית
למלית
  • 1 קופסה (250-225 גרם) גבינת שמנת בטעם שום־שמיר 25% שומן
  • 1 קופסה (250 גרם) קוטג' 9% שומן
  • 150 גרם גבינת קשקבל, מגוררת
  • 50 גרם גבינת גאודה, מגוררת
  • 1 ביצה
  • 3 כפות (30 גרם) קורנפלור
  • מלח, פלפל שחור
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו).
2. המלית: שמים בקערה את כל הגבינות ומערבבים. מוסיפים את הביצה, הקורנפלור, המלח והפלפל ומערבבים היטב למרקם אחיד.
3. בעזרת קולפן ירקות יוצרים מהזוקיני רצועות ארוכות ודקות (משאירים אותו בקליפתו). מורחים על כל פרוסה שכבה דקה מהמלית ומפזרים עליה מעט פיסטוקים. מגלגלים לגליל. מניחים את הגלילים בתבנית, צמודים זה לזה. מזלפים עליהם את שמן הזית.
4. אופים כ־20 דקות, להזהבה קלה. מוציאים ומגישים חם או קר.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

ללא בישול: סושי סלרי

פתיח מקסים לארוחת החג, אלגנטי, שיקי, עם הפתעת גבינה בתוכו וקראנצ'יות מיוחדת.
5 צפייה בגלריה
סושי סלרי עם גבינות וסלמון מעושן
סושי סלרי עם גבינות וסלמון מעושן
סושי סלרי עם גבינות וסלמון מעושן
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (כ־10 יחידות)
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי, נקיים
  • 400 גרם סלמון מעושן
למלית
  • 180 גרם גבינת עיזים קשה (כמו פרומעז)
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מעט מלח, פלפל שחור
  • להגשה: כ־50 גרם חטיף אפונה יבשה או אגוזים, גרוסים
ההכנה
1. חותכים את הסלרי ליחידות באורך 4-3 ס"מ.
2. המלית: שמים בקערה את הגבינה ומועכים אותה קלות, במזלג. מוסיפים את השום, המלח והפלפל ומועכים היטב, לקבלת מרקם אחיד.
3. הרכבת המנה: יוצרים מתערובת הגבינה גלילים במידות התואמות את חלקי הסלרי. מניחים בתוך כל "שקע" סלרי גליל גבינה. חותכים את הסלמון לחתיכות נוחות (2X4 ס"מ לערך) ומניחים על הגבינה. מפזרים אפונה גרוסה (או את אחד התחליפים). מגישים.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.

טרין גבינות ופלפלים

מנה ראשונה צבעונית וקלאסית, שמשדרגת את השולחן ופותחת את התיאבון להמשך. ויש גם פטנט לחילוץ המנה: במקום לרפד את התבניות בניילון נצמד, אני מעבירה את המנה המוכנה להקפאה קצרה, שמאפשרת להוציא אותה בלי בעיה. ראו הנחיות מפורטות בהמשך.
5 צפייה בגלריה
טרין פלפלים וגבינות
טרין פלפלים וגבינות
טרין פלפלים וגבינות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות בתבניות בנפח כ־100 מ"ל או תבנית אינגליש קייק חד־פעמית)
  • 3 פלפלים אדומים
  • 3 פלפלים צהובים
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
למלית הגבינות
  • 70 גרם חמאה, רכה
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינה מלוחה למריחה
  • 1 קופסה (225 גרם) גבינת שמנת, 16% שומן ומעלה
  • 180 גרם גבינת עיזים בגליל (כמו פרומעז)
  • 1 כפית עלעלי תימין טריים
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • מעט פלפל לבן
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. חותכים כל פלפל ל־6 רצועות (נפטרים מהגבעול ומהגרעינים). מניחים בתבנית, מברישים בשמן הזית ובוזקים את המלח.
3. אופים כ־40 דקות, עד שנראים בפלפלים סימני צריבה. מוציאים. מעבירים את הפלפלים, בעודם חמים, לשקית מתאימה, סוגרים וממתינים כ־15 דקות.
4. פותחים את השקית ומקלפים את הפלפלים (נפטרים מהקליפה).
5. המלית: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביה ומעבדים למרקם קרמי אחיד (אפשר גם לערבב ידנית, אך המרקם יהיה קרמי פחות).
6. הרכבת המנה: מרפדים את התבניות (או התבנית) לטרין ברצועות פלפלים משני הצבעים. בעזרת כף יוצקים מהמלית לתבניות ומהדקים. מניחים חתיכת פלפל נוספת על המלית. מכסים את התבנית ומאחסנים במקרר 10 שעות לפחות.
7. לפני ההגשה מאחסנים את הטרין במקפיא כחצי שעה. מוציאים, מחלצים בקלות מהתבניות ומגישים (או שומרים במקרר כשעה, עד להגשה).
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.

סלק ממולא בגבינות

שילוב צבעים נהדר, שכדי ליהנות ממנו כמו שצריך יש לבשל סלקים ולא להשתמש בסלקים שמגיעים מוכנים בוואקום. רוקנתי את הסלקים לא מכיפתם אלא דווקא מהצד – כדי ליהנות מהמראה המיוחד שמתקבל כך. אפשר לרוקן אותם, כמובן, מכל אזור שבו תבחרו.
5 צפייה בגלריה
סלק ממולא בגבינות
סלק ממולא בגבינות
סלק ממולא בגבינות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 6 סלקים בינוניים
למלית
  • 200 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • 500 גרם גבינה לבנה קשה (כמו "טוב טעם")
  • 200 גרם גאודה (או כל גבינה צהובה מתאימה אחרת), מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל שחור
  • לאפייה
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 שיני שום, קלופות וכתושות
  • 50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
ההכנה
1. ממלאים סיר במים, מניחים בו את הסלקים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהם מתרככים (כ־40 דקות). מוציאים ומצננים קלות. שוטפים את הסלקים מתחת לזרם מים ומסירים מהם את הקליפה. בעזרת כפית מרוקנים את הסלקים כך שיישארו דפנות בעובי כ־1 ס"מ.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מכינים תבנית שתכיל את הסלקים (15X15 ס"מ או יותר).
3. המלית: שמים בקערה נפרדת את כל מרכיביה ומערבבים. ממלאים את הסלקים במלית ומניחים בתבנית.
4. האפייה: מערבבים בקערית את שמן הזית, הסוכר והשום. יוצקים על כל סלק כף משמן הזית המתובל. מניחים את קוביות החמאה בתבנית, בין הסלקים.
5. אופים כ־25 דקות, עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה. מוציאים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר. לפני ההגשה מומלץ לחמם בתנור, בתבנית עטופה ברדיד אלומיניום.

קולרבי ומוצרלה צלויים בדבש

שילוב משגע של טעמים מתוקים־מלוחים שנמסים בפה.
5 צפייה בגלריה
קולרבי ומוצרלה צלויים בדבש
קולרבי ומוצרלה צלויים בדבש
קולרבי ומוצרלה צלויים בדבש
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
המרכיבים (6 מנות)
  • 6 יחידות קולרבי בינוניים, קלופים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל לבן
  • 300 גרם מוצרלה פרוסה (להשיג במדפי הגבינות. לכל יצרן מארז במשקל אחר)
  • 6 כפות דבש או מייפל
  • 50 גרם אגוזי מלך, כתושים
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־200 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו), ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. פורסים כל קולרבי לרוחבו, ל־4 פרוסות בעובי כ־1/2 ס"מ. מניחים אותן בתבניות. מברישים את הפרוסות בשמן הזית, בנדיבות, ובוזקים מלח ופלפל.
3. צולים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומצננים קלות (אפשר להכין עד יום מראש ולאחסן במקרר). מעלים את חום התנור ל־200 מעלות.
4. הרכבת המנה וסיום האפייה: מניחים בתבנית 6 פרוסות קולרבי. על כל פרוסה מניחים פרוסת מוצרלה. יוצרים שכבה נוספת של קולרבי ומוצרלה, ומסיימים ב־2 פרוסות קולרבי. אופים כ־5 דקות, עד שהמוצרלה נמסה. מוציאים, מזלפים דבש או מייפל ומפזרים אגוזים. מגישים מיד.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button