
דג במנגולד וצימוקים
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5 כפות שמן זית
2 בצלים סגולים, קלופים ופרוסים
1 צרור מנגולד גדול, קצוץ דק
אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, פרוס דק
4 שיני שום, קלופות ופרוסות
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ רימונים
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור גרוס
1 כוס צימוקים בהירים (או חמוציות)
800 גרם פילטים של דג לבן (כמו בורי, אמנון, לברק או אחרים)
אפשרות להגשה: שמן זית, מיץ לימון, עלי מנגולד טריים
:רשימת קניות עבור המתכון
דג במנגולד וצימוקים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/hyx2vwyuxlההכנה
1. יוצקים לסיר גדול ורחב את שמן הזית ומחממים. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית־גבוהה כ־5 דקות, עד שקיפות. מוסיפים את המנגולד, ואם רוצים גם את הפלפל החריף, ומטגנים כ־5 דקות, תוך ערבוב, עד שהמנגולד מתרכך קלות. מוסיפים את השום, מיץ הלימון, מיץ הרימונים, המלח, הפלפל השחור והצימוקים (או החמוציות), מערבבים ומבשלים עוד 5 דקות.
2. מניחים את נתחי הדג בתוך הרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־25 דקות, עד שהדג עשוי.
3. מעבירים לכלי הגשה. אם רוצים, יוצקים עוד מעט שמן זית ולימון, ומפזרים עלי מנגולד טריים. מגישים.
- איך מכינים מראש? צולים בבוקר הארוחה. לפני ההגשה, מחממים על להבה קטנה.








