טיפ: אפשר לבחור בגרסה חלבית או פרווה/טבעונית - עקבו אחר האפשרויות והתחליפים.

בכוס אישית: בנופי תמרים
(צילום: יעל אילן, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6–8 כלי הגשה אישיים
200 גרם עוגיות חמאה או עוגיות שיבולת שועל, מרוסקות גס (אפשר טבעוניות ואפשר ללא גלוטן)
4 בננות, קלופות ופרוסות
להגשה: מייפל או סילאן
לקרם התמרים:
250 גרם תמרים מגולענים (מכל זן) או תמרים דחוסים
1 כוס (240 מ"ל) קרם קוקוס או 1 מכל שמנת להקצפה (אפשר גם שמנת לקפה או שמנת צמחית)
1/2 כפית קינמון טחון
1 כפית תמצית וניל
לקצפת:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה, חלבית או צמחית
1 כף אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
בנופי תמרים ללא אפייה
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/jseot5p13ההכנה (8-6 מנות)
1. הקרם: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו וטוחנים לקרם אחיד. אם רוצים, מעבירים לשקית זילוף (אפשר להכין מראש ולאחסן עד שבועיים במקרר או עד חודשיים במקפיא).
2. הקצפת: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת יציבה.
3. הרכבת המנה: מסדרים בכוסות בשכבות, לפי הסדר, שברי עוגיות, קרם תמרים, פרוסות בננה וקצפת. מזלפים סילאן או מייפל ומגישים.
- איך שומרים? את המנה המוכנה – עד יומיים, במקרר.








