את המתכון הבסיסי לעגבניות אפויות תוכלו למצוא כאן.
פסטה רוזה מעגבניות אפויות
כשר
חלבי
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
25 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
פסטה רוזה מעגבניות אפויות
(צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1 חבילה פסטה קצרה
1 כמות עגבניות אפויות
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף רסק עגבניות
עלים מ־1 ענף בזיליקום
מלח, פלפל שחור
להגשה: גבינת פרמזן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים, אבל שומרים 1/2 כוס ממי הבישול.
2. שמים בקערת הבלנדר או מעבד המזון כ־2/3 מכמות העגבניות האפויות, כולל הנוזלים והשום. מוסיפים את השמנת, רסק העגבניות, הבזיליקום ואת מי בישול הפסטה ששמרנו. טוחנים לרוטב אחיד. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. מעבירים את הרוטב למחבת גדולה. מוסיפים את יתרת העגבניות האפויות – הפעם ללא נוזלים - ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפסטה ומבשלים תוך ערבוב עוד 3-2 דקות, לחימום מלא.
4. מחלקים לצלחות ומגישים לצד גבינת פרמזן.
  • איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.