בסיס של עוגיית לוטוס עגולה במילוי לוטוס, מרנג שוויצרי אוורירי שנמס בפה, הפתעת מילוי של ממרח לוטוס קרמי וציפוי של ממרח ופירורי עוגיות
קרמבו לוטוס של אביה מלכא
כשר
פרווה
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
20 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
קרמבו לוטוס של אביה מלכה
(צילום: אביה מלכא)
מצרכים
30
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200 גרם חלבונים
400 גרם סוכר
1 כפית חומץ
ממרח לוטוס חלק
2 חבילות עוגיות סנדוויץ' לוטוס במילוי קרמל
לציפוי הקרמבו:
צנצנת ממרח לוטוס חלק
עוגיות לוטוס מפוררות
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (כ-30 יחידות)
1. בקערה שמתאימה לחימום שמים חלבונים וסוכר וטורפים לאיחוד. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) על הגז ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס, או עד לטמפרטורה של 65 מעלות.
2. מעבירים את תערובת החלבונים והסוכר לקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומקציפים 8-10 דקות, עד לקבלת מרנג יציב. מוסיפים כפית חומץ ומקציפים עד להטמעה. מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק.
3. שמים בשקית זילוף קטנה נוספת 3 כפות ממרח לוטוס.
4. לוקחים עוגיית סנדוויץ' ומזלפים מעליה 2 שלבים של מרנג ובמרכז (בפנים) מזלפים ממרח לוטוס. ממשיכים לזלף מעל 2 שלבים של מרנג ליצירת קרמבו. ממשיכים באותו האופן ליצירת קרמבו נוספים.
5. מכניסים את הקרמבו למקפיא למינימום שעה להקפאה.
6. מחממים ממרח לוטוס ומצננים אותו מעט שיהיה נוזלי אך לא חם מדי. טובלים את הקרמבו הקפואים בתוך הממרח המומס עד לקו עוגיית הלוטוס ומפזרים מעל פירורי עוגיות לוטוס. שומרים בקופסא סגורה במקפיא עד להגשה.