
בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה ומהירת הכנה (כמו קוואקר)
1 כוס (120 גרם) קמח כוסמין מלא
כ־1/2 כוס (כ־50 גרם) אגוזי מלך או פקאן קצוצים
כ־1/4 כוס משמשים מיובשים קצוצים או צימוקים
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/8 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 כוס סוכר חום
1/3 כוס רסק תפוחים (או 1 ביצה, לגרסה לא טבעונית)
1/2 כוס שמן
:רשימת קניות עבור המתכון
בטוסטר: עוגיות טבעוניות עם שיבולת שועל ופירות מיובשים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/ks8t2d1saההכנה (40-30 יחידות)
1. שמים בקערה את כל המרכיבים למעט רסק התפוחים (או הביצה) והשמן. מערבבים היטב. מוסיפים את הרסק (או את הביצה) ואת השמן ומערבבים שוב, לבצק לח ואחיד.
2. גוזרים ניירות אפייה בהתאם לגודל של משטח הטוסטר (כמות הניירות תשתנה בהתאם לכמות סבבי האפייה. לטוסטר בגודל 25X15 ס"מ, יש להכין כ־10 מרובעי נייר).
3. לוקחים כמות מתאימה מהבצק, מניחים על מרובע נייר אפייה ומכסים בנייר נוסף. מרדדים כך שהבצק ימלא את שטח הנייר ויהיה בעובי של כ־1/2 ס"מ. מעבירים אותו לטוסטר, עם שני ניירות האפייה, סוגרים ומחממים כ־10 דקות, עד שפני הבצק משחימים. מכינים כך את כל הכמות. מניחים לצינון.
4. חותכים את העוגיות למרובעים, מגישים.
- איך שומרים? עד חודש, בקופסה סגורה היטב.








