התוספת של האגוזים המקורמלים תעבוד נהדר גם בסלטים אחרים, ואפשר להכין אותם הרבה זמן מראש. אגב, הם מעולים גם כנשנוש (ממכר!) כשלעצמם. להכנת הרוטב אני ממליצה להשתמש בחומץ מיין שרי, שנקרא חומץ חרז (או חרס) והוא חומץ ספרדי עשיר ועז. אפשר למצוא אותו במעדניות. אם אין – אפשר להשתמש בחומצים אחרים, ראו במתכון.

סלט ירוק, אדום וכתום
(צילום: שרית גופן, סגנון: ענת לבל)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
חסות ועלים ירוקים לפי הטעם (בצילום: חסה לאליק, אנדיב, ארוגולה, בייבי תרד)
מלבן דלעת
1/2 כוס גרגירי רימון
פלחים מפולטים של פרי הדר, מומלץ אדום (כמו אשכולית אדומה)
קמצוץ פלפל שחור גרוס
אפשרות: 1 בצל שאלוט קטן קצוץ, 2-1 עלי טרגון טרי (לאוהבי האניס)
לאגוזים המקורמלים:
כ־1 כוס אגוזים טבעיים (פקאן, קשיו, שקדים מולבנים, לוז מולבן)
1/3 כוס סוכר
1 כפית מים
קומץ מלח
אפשרות: תבלינים לפי הטעם (פפריקה מתוקה או חריפה, צ׳ילי, זרעי שומר, מרווה)
לרוטב הוויניגרט:
1/4 כוס שמן זרעי ענבים או שמן זית עדין
3-2 כפות חומץ שרי (או חומץ בן יין אדום, בלסמי, חומץ תפוחים או מיץ לימון)
1 כפית דבש, מייפל או סוכר
1/4 כפית מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
סלט ירוק, אדום וכתום עם אגוזים מקורמלים ופילה פרי הדר
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/mtsgsy2ldההכנה
1. הרוטב: שמים את כל מרכיביו בצנצנת ומערבבים או טורפים למרקם אחיד.
2. האגוזים: שמים בסיר קטן את האגוזים, הסוכר והמים, ומבשלים תוך ערבוב מתמיד בכף עץ, עד שהסוכר מתקרמל (כ־5 דקות). מסירים מהכיריים, מוסיפים את המלח ואם רוצים – גם תבלינים נוספים. מערבבים. יוצקים את תכולת הסיר על נייר אפייה ומפזרים בשכבה אחידה. מניחים לצינון. שוברים או חותכים בסכין לחתיכות נוחות.
3. הרכבת הסלט: שמים את העלים בקערה. מגלפים את הדלעת בעזרת קולפן ירקות לסלילים דקים וארוכים ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את גרגירי הרימון ופלחי ההדרים. מוסיפים את האגוזים המקורמלים, יוצקים את הרוטב, מערבבים ומגישים.








